Σε συλλήψεις δύο Ελλήνων, η μια εκ των οποίων γυναίκα, προχώρησε η Αστυνομία βρίσκοντας στην κατοχή τους αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Όπως έγραψε νωρίτερα το Flashnews.gr, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που έφτασαν στην Αστυνομία, οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις δύο ατόμων με πλήθος αρχαίων αντικειμένων τα οποία και κατασχέθηκαν. 

Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου καθώς μετά την αξιοποίηση πληροφοριών στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση με αποτέλεσμα τα αντικείμενα να εντοπιστούν μέσα στο σπίτι του 51χρονου και της 54χρονης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκε έρευνα στην κοινή οικία των δύο ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 μεγάλοι πήλινοι αμφορείς, 2 πήλινες λεκανίδες, 3 πήλινα αγγεία, δισκοειδές πήλινο αντικείμενο, 17 λαβές πήλινων αγγείων, 2 πήλινα καμινίδια, μικρογραφική πρόχους, τμήματα διαφόρων αντικειμένων (πήλινα αγγεία, πήλινα μυροδοχεία, πήλινοι αμφορείς,  βάσεις, χείλη, σώματα, λίθινο αντικείμενο) διαφόρων τύπων και μεγεθών, τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook