«Έχω πολλές φορές αναφερθεί στο ότι κατά την γνώμη μου μεγαλύτερο έργο του δημάρχου κ. Γιώργη Μαρινάκη, δεν είναι άλλο από την κινητοποίηση συμπολιτών αναγνωρισμένων από την κοινωνία και επιτυχημένων στον τομέα τους. Ίσως από αναγνώριση πως οι σύγχρονες δυσκολίες είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν από τους παλαιού τύπου δημάρχους, που τα πάντα περνούν από τα χέρια τους, ίσως από αυτοπεποίθηση, έδωσε χώρο και χρόνο στους συνεργάτες του να δείξουν τι μπορούν να κάνουν» (Κ.Ε. 13/7/2012).

Ανθρώπινη η φιλοδοξία, ανθρώπινη και η πικρία, ανθρώπινη οπωσδήποτε και η αντίδραση όταν θεωρείς ότι αδικείσαι. Δεν είμαι βέβαια σε θέση να γνωρίζω αν τα συναισθήματα είναι αυτά που επιβάλουν υποψηφιότητες, βέβαιο είναι ωστόσο πως αποτελούν ισχυρό κινητροδοτικό παράγοντα.   

Στη συνέντευξη που έδωσε στον TeamFM ο δήμαρχος της πολιτείας μας κ. Γιώργης Μαρινάκης ανοίγοντας πραγματικά την καρδιά του μας μετέδωσε αρκετά, όσα ο ίδιος επέτρεπε τουλάχιστον, από τον εσωτερικό του κόσμο. Μίλησε για τα πεπραγμένα, για την κληρονομιά κατά κάποιο τρόπο της έως τώρα θητεία του, για τα οποία δεν χρειάζεται περεταίρω σχολιασμός, καθένας στη θέση του θα τα έβρισκε καλώς καμωμένα. Στον πρόλογο γράφω (από το 2012) τι εγώ πιστεύω πως ήταν το σημαντικότερο.

Ο νέος εκλογικός νόμος – κατά τη γνώμη μου έκτρωμα – καθώς θα δημιουργήσει δημάρχους μαριονέτες που για κάθε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ψάχνουν (με το αζημίωτο) υποστήριξη από τους δημοτικούς συμβούλους άλλων δημοτικών ομάδων δεν μπορούσε να λείψει από την κουβέντα. Εδώ ο δήμαρχος, παρότι ακούγονται διάφορα για τις δυνητικές συνεργασίες της ομάδας του και ο ίδιος μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση του με τον υπουργό που τον έφτιαξε, τον κ. Σκουρλέτη, υπήρξε εξαιρετικά φειδωλός. «Προφανώς η φιλοσοφία και ο στόχος εκείνων που εμπνεύστηκαν τον Κλεισθένη ήταν να υπάρχουν συνεργασίες εκ των προτέρων. Στις αναγκαστικές μετεκλογικές συνεργασίες πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Προφανώς σαν έμπειρος και έξυπνος άνθρωπος που είναι αντιλαμβάνεται το τι έχει να γίνει. Εντύπωση πάντως προκαλεί η πίστη του ότι μόνο αυτός μπορεί να ανταπεξέλθει…

Τελικά το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο δήμαρχος παραδέχεται ότι πρέπει «να είμαστε ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός, γιατί δεν έχει σημασία πόσοι έρχονται σε έναν τόπο αλλά σημασία έχει ποια είναι η ποιότητά τους», δεν εξηγεί με κύρος δημάρχου που διεκδικεί τέταρτη θητεία τα βήματα που θα ακολουθήσει. Μιλά για μαρίνα, λιμάνι, πύλη εισόδου, γκολφ και άλλα σχέδια πολλά, μα αόριστα, ίσως βέβαια γιατί θα συγκεκριμενοποιήσει σε δεύτερο χρόνο. Αδημονώς αναμένουμε. 

Υ.Γ. Κατά διαβολική σύμπτωση σε διπλανή στήλη ο πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Αρχοντάκης περιγράφει το Ρέθεμνος του ΄50, με την παλιά πόλη να «κολυμπά» στα λύματα και τους ποντικούς να μη φοβούνται τις γάτες. Η εξέλιξη της πολιτείας μας είναι αλματώδης, το θέμα είναι να πάμε παρακάτω. 

  • Ο Κώστας Ν. Πολυχρονάκης είναι Director of Operations

www.polefl.gr
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook