Η κακοκαιρία στα Χανιά κρατά κλειστά τα σχολεία για δεύτερη ημέρα

Διαρκής ενημέρωση

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στο δήμο Πλατανιά από το μεσημέρι της Κυριακής, συνεχίζονται και σήμερα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν βιβλικές καταστροφές στα όρια του δήμου, ενώ παρατείνεται η μη λειτουργία των σχολείων και για την Τρίτη.

Ο δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου), και την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, λόγω των ακραίων δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις) που επικρατούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά.

Επίσης, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο δήμος Καντάνου Σελίνου ανακοίνωσε οτι την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και αύριο Τρίτη  26 Φεβρουαρίου  2019, λόγω έντονης βροχόπτωσης  που πιθανών να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα ,κατά τόπους πτώση βράχων και χωμάτινων όγκων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων . 

Ακολούθως, ο Δήμος Σφακίων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας!!!

Το απόγευμα της Δευτέρας, ομοίως ο δήμος Χανίων ανακοίνωσε κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 26/2, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εντός των ορίων του Δήμου Χανίων.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από εκτίμηση της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για ένταση των καιρικών φαινομένων κατά τις πρωινές ώρες και των άσχημων συνθηκών προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες, λόγω των εκτεταμένων ζημιών.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και το προσωπικό των σχολικών μονάδων να βρεθούν στους χώρους των σχολείων, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές, που έχουν προκληθεί, και να ενημερώσουν άμεσα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αντώνη Βαρδάκη, και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χανίων. 

Γνωστοποιείται επίσης ότι για σήμερα τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Χανίων θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 18.00. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook