Η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε στην Κρήτη, ειδικά στο νομό Χανίων, που προκάλεσε βιβλικές καταστροφές, αλλά και στο νομό Ρεθύμνου, δοκίμασε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τοπικών αρχών.

Εκατοντάδες ήταν χωρίς υπερβολή, τα περιστατικά στα οποία επενέβη η πυροσβεστική, είτε για τον απεγκλωβισμό ατόμων, είτε την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα, τις κοπές και την αφαίρεση δέντρων που είχαν καταλήξει στο οδόστρωμα ενώ ανέλαβαν και ρόλο “ασθενοφορου”, μεταφέροντας ασθενείς από αποκλεισμένα σημεία.

Πώς αποτυπώθηκε στην πυροσβεστική η χθεσινή ημέρα σε αριθμούς;

Οι πυροσβεστικές αρχές σε όλη την Κρήτη δέχτηκαν 343 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και διασώσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα και από αποκλεισμένα σπίτια.

Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος με 38 συνεργεία και 92 άτομα, πραγματοποιώντας 203 αντλήσεις υδάτων, 83 κοπές δέντρων, 28 διασώσεις ατόμων από σπίτια και ακινητοποιημένα οχήματα, 26 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 μεταφορές νεφροπαθών.

Συγκεκριμένα στο νομό Χανίων η πυροσβεστική υπηρεσία, με 15 οχηματα και 39 ατομα, επενέβη σε 73 αντλήσεις, 69 κοπές δέντρων, 11 διασώσεις ατόμων, 26 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 μεταφορές νεφροπαθών

Στο νομό Ρεθύμνου, με 13 οχήματα και 30 άτομα, επενεβη σε 120 αντλήσεις, 10 κοπές δέντρων, 15 διασώσεις ατόμων.

Στο νομό Ηρακλείου η πυροσβεστική  με 4 οχήματα και 10 άτομα, επενεβη σε 4 αντλήσεις, 1 κοπή δέντρου, 2 διασώσεις ατόμων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook