Oι περιοχές της Κρήτης που παρουσίασαν τα υψηλότερα ποσοστά βροχοπτώσεων. Ξεπέρασε τα 300 χιλιοστά βροχής ο μετεωρολογικός σταθμός στ’ Ασκύφου Σφακίων.

Η Κρήτη ήταν η περιοχή της Ελλάδας στην οποία σημειώθηκαν τα υψηλότερα ύψη βροχής για τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Τεράστια ύψη βροχής κατέκλησαν ιδιαίτερα τη δυτική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ενημερωτικό δελτίο καταγραφής βροχοπτώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και οι 8 καταγεγραμμένες περιοχές με τις περισσότερες βροχοπτώσεις, βρίσκονται στην Κρήτη. Εξ’ αυτών οι 7 περιοχές βρίσκονται στο νομό Χανίων και μια στο νομό Ρεθύμνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγεκριμένα ποσοστά καταγράφηκαν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Αναλυτικά, ο μετεορολωγικός σταθμός στ’ Ασκύφου Σφακίων ξεπέρασε τα 300 χιλιοστά βροχής (309 mm), ενώ επίσης στην Ασή Γωνιά καταγράφηκαν παρόμοια ύψη βροχής (300mm). Ακολούθησαν, ο Σέμπρωνας με 262mm, οι Βρύσες Χανίων με 153, οι Άγιοι Πάντες και το Έλος Χανίων με 127 και 116mm αντίστοιχα, το Φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο με 116 χιλιοστά και ο Αλικιανός στα Χανιά με 100mm.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σταθμό μας στην Ασή Γωνιά Χανίων καταγράφηκαν σχεδόν 240 χιλιοστά βροχής μέσα σε 14 ώρες, ενώ στο Σέμπρωνα Χανίων κατά το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν πάνω από 220 χιλιοστά.

 

Νεότερη εκτίμηση για την εξέλιξη των βροχοπτώσεων στην Κρήτη

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκτιμώμενη εξέλιξη των βροχοπτώσεων στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη έως το απόγευμα της Τρίτης 26/02.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook