Ο δημοφιλής σκηνοθέτης παρουσίασε το όραμά του στο χανιώτικο κοινό, για το νέο του εγχείρημα και έδωσε μια γεύση από την αισθητική της ταινίας που θα παρουσιαστεί στη μεγάλη οθόνη.

Το καλλιτεχνικό όραμα του Θοδωρή Παπαδουλάκη που φιλοδοξεί να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όπως είναι το “Χριστός Ξανασταυρώεται” του Νίκου Καζαντζάκη, παρουσίασε ο δημοφιλής σκηνοθέτης στα Χανιά,  σε εκδήλωση στο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Πρόκειται για την ταινία “Ξανασταυρώνεται”, που αποτελεί και την πρώτη κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη, το σενάριο της οποίας βασίζεται στο μυθιστόρημα του αξεπέραστου κρητικού συγγραφέα. 

Η εκδήλωση, στην οποία, έδωσαν το παρών εκπρόπωποι των τοπικών πολιτικών, θρησκευτικών και αστυνομικών αρχών, άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, ξεκίνησε με ένα καθηλωτικό δρώμενο, σε ύφος, τόνο, και νόημα που προϊδεάζει για την ατμόσφαιρα της ταινίας, όταν αυτή ολοκληρωθεί, μέσα από το βλέμμα του διακεκριμένου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Ο σκηνοθέτης, ανεβαίνοντας στο βήμα, δεν έκρυψε την συγκίνησή του, σημειώνοντας οτι η παρουσίαση του σχεδίου της ταινίας, γίνεται σε μια βραδιά φορτισμένη συγκινησιακά και με ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο και την μέχρι τώρα πορεία του, ενώ ανέπτυξε το όραμά του για την ταινία και το σκοπό του που δεν είναι άλλος από το να προκαλέσει “προβληματισμό, σύγκρουση, γέλιο, αγάπη έρωτα και ψυχική ανάταση”.

Πώς θα το κάνει αυτό;

Μεταφέροντας το έργο στο σήμερα, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης φιλοδοξεί να αγγίξει το συναίσθημα των σύγχρονων θεατών παγκοσμίως. Να συγκινήσει και να προκαλέσει διάλογο γύρω από σημαντικά θέματα που επηρεάζουν σήμερα την συμβίωση και τη συνύπαρξη των λαών. 

“Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη είναι διαχρονικός, οικουμενικός και πολύ επίκαιρος και αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει πάρα πολύ. Ειδικότερα το μυθιστόρημα περιέχει μηνύματα που αντικατοπτρίζονται στη σημερινή πραγματικότητα. Θεωρώ οτι είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα και τους συνεργάτες μου, μεταφέροντας το έργο στο σήμερα, να μπορέσουμε να αγγίξουμε το συναίσθημα των σύγχρονων θεατών παγκοσμίως. Να συγκινήσουμε και να προκαλέσουμε διάλογο γύρω από σημαντικά θέματα που επηρεάζουν την συμβίωση και συνύπαρξη των λαών. Δεν αναφέρομαι μόνο στο προσφυγικό, αλλά σε θέματα όσο της πίστης, στη θρησκεία, πίστης στο συνάνθρωπο μας, πίστη στους φίλους μας, πίστη στην οικογένειά μας. Σκοπός μου είναι, όπως στις προηγούμενες δουλειές μου που είδατε, η ταινία να προκαλέσει. Να προκαλέσει προβληματισμό, σύγκρουση, γέλιο, αγάπη έρωτα και ψυχική ανάταση”, ανέφερε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης.

“Θεωρώ τον Καζαντζάκη, άνθρωπο βαθύτατα πνευματικό και θρησκευόμενο. Μακάρι να του έμοιαζα δηλαδή, το παλεύω”, είπε ο σκηνοθέτης, που σε όλη την ομιλία του, επεσήμανε διαρκώς τον θαυμασμό του για τον σπουδαίο συγγραφέα και το έργο του, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο

Τα γυρίσματα της ταινίας δεν θα μπορούσαν να γίνουν πουθενά αλλού από την Κρήτη και για ακόμη μια φορά, ο Χανιώτης σκηνοθέτης, όπως έχει κάνει μέσα από προηγούμενες δουλειές του για την τουριστική προβολή του νησιού, θα αναδείξει τη δύναμη της Κρήτης, και στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η παρουσία τόσων εκπροσώπων φορέων του νησιου στην εκδήλωση, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σκηνοθέτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook