Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει ανάβαση στα ανατολικά Λευκά Όρη, στην κορυφή Μέγα Όρος, υψ. 1.181 μέτρα, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από την γειτονιά Γωνί στο οροπέδιο Ασκύφου, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία για την ανάβαση, σε βατό ανηφορικό μονοπάτι.

Η θέα από την επιβλητική αυτή χαμηλή κορυφή προς το οροπέδιο Ασκύφου, τις κατάλευκες ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων, αλλά και όλη την γύρω ορεινή περιοχή, είναι υπέροχη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 15/03. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Κάτσικας


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook