"Ανεπαρκή" χαρακτηρίζει τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, σχολιάζοντας τη χαμηλή θέση, 10η μεταξύ των 13ων περιφερειών της χώρας, στην απορροφητικότητα σε ΕΣΠΑ.

Στο σχόλιό του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρει:

Τη στιγμή που ο νυν Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης διατυμπανίζει ότι η Κρήτη βρίθει υποδομών, προσπαθώντας απεγνωσμένα να πείσει τους πολίτες του νησιού ότι θα κάνει όσα δεν έκανε 9 χρόνια, τα στοιχεία για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ανά Περιφέρεια στην Ελλάδα, έρχονται να επιβεβαιώσουν την αίσθηση εγκατάλειψης και στασιμότητας που χαρακτηρίζει την Κρήτη.

Δυστυχώς, η Περιφέρεια Κρήτης πάτωσε καταλαμβάνοντας  την 10η θέση (!) στη λίστα με τις 13 περιφέρειες της χώρας που παίρνουν κάτω από τη βάση στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων.

Οι υποψίες μας δεν ήταν ανεδαφικές. Επιβεβαιώνονται όλα όσα λέμε τους τελευταίους μήνες, περί ανύπαρκτων υποδομών και έλλειψης προγράμματος και ολοκληρωμένων πλάνων. Παρά τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει η νυν Περιφερειακή αρχή περί υψηλών ρυθμών απορρόφησης των κονδυλίων και για τον μεγάλο αριθμό έργων που εκτελούνται στο νησί, οι αριθμοί την διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης αποδεικνύεται ανεπαρκής…για μια ακόμη φορά. Είναι προφανής η αδυναμία και ολιγωρία της νυν περιφερειακής αρχής για να εκτελέσει ακόμα και τα αυτονόητα, δηλαδή να απορροφήσει έστω και το ένα τέταρτο των πόρων που έχει στη διάθεσή της. Εξίσου προφανής είναι πλέον και η ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής στην ηγεσία της Περιφέρειας. Ο κ. Αρναουτάκης δοκιμάστηκε. Και αδυνατεί να πράξει τα δέοντα. Ήρθε η ώρα να απολογηθεί και να κριθεί από τον Κρητικό λαό. Ήρθε η ώρα την αλλαγή να φέρει ο συνδυασμός μας «Η Κρήτη Μπροστά».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook