Στην ομόφωνη απόφαση οδηγήθηκε το Δικαστήριο μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε συνδυασμό με το σύνολο των καταθέσεων των μαρτύρων που δικαίωσαν τις θέσεις των κατηγορουμένων

Αθώους έκρινε σήμερα ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κρήτης τον πρώην γραμματέα του ΕΚΧ και νυν δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Μανούσο Λιονάκη, για σεμινάρια χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που διενήργησε το ΕΚΧ το 2008-2009.

Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο, Ευτύχης Μαυρογένης και Νικόλαος Πατεράκης:

“Μετά από διήμερη ενδελεχή ακροαματική διαδικασία το Τριμελές  Εφετείο Κρήτης οδηγήθηκε σε ομόφωνη αθωωτική απόφαση για τα αδικήματα, που οι εντολείς μας Μανούσος Λιονάκης ,πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  Χανίων και Ιωάννης Μαλανδράκης πρώην γραμματέας του Ε.Κ.Χ. κατηγορούνταν.

Η αθωωτική απόφαση ακολούθησε την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Στην ομόφωνη απόφαση οδηγήθηκε το Δικαστήριο μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε συνδυασμό με το σύνολο των καταθέσεων των μαρτύρων,που δικαίωσαν τις θέσεις των κατηγορουμένων.

Ως υπερασπιστές σήμερα είμαστε χαρούμενοι που δικαιώθηκαν άνθρωποι που έχουν αναλώσει την προσωπική τους ζωή στα κοινά και οι οποίοι όπως απεδείχθη  είχαν κατηγορηθεί εντελώς άδικα και επιπόλαια.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook