Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσιάστηκε η συνεργασία εν όψει των Δημοτικών εκλογών.

Την κοινή τους συμπόρευση στις επερχόμενες εκλογές παρουσίασαν η παράταξη "ΣυνΠΡΑΞΗ Δημοτων Ηρακλειου" του Πέτρου Ινιωτάκη αποφάσισε η παράταξη "Άμεση Δημοκρατία". 

Η "Άμεση Δημοκρατία" στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει αυτόνομα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έχοντας καταφέρει να εκλέξει την επικεφαλής Μόνα Αμανατίδου ενώ σήμερα την θέση της είχε πάρει ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η παράταξη του Πέτρου Ινιωτάκη, αναφέρεται στους λόγους της συνεργασίας με την "Άμεση Δημοκρατία" κάνοντας λόγο για την κοινή στάση που υπάρχει στα θέματα που αφορούν τον Δήμο Ηρακλείου.

Αξίζει ωστόσο και να σημειωθεί, ότι δήλωσε πως: "Δεν ήρθαμε για να κάνουμε ανταλλαγή καρεκλών, δεν αναζητούμε θέσεις αντιδημάρχων. Αναζητούμε ευθυνη. Είχαμε καρέκλες και τις αφήσαμε"', θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ξεκαθαρίσει και να απαντήσει στα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται με τον Γιάννη Κουράκη και τον Ευρυπίδη Κουκιαδάκη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η απόφαση μας είναι αποτέλεσμα έντονης διαβούλευσης ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, κοινωνικές αφετηρίες και πορείες, στην οποία όμως διαπιστώθηκε συμφωνία σε τέσσερις βασικούς πυλώνες οι οποίοι αποτελούν την πολιτική βάση της συμφωνίας μας για κοινή κάθοδο. Επιπρόσθετα,συνομολογήσαμε οτι οι πολιτικές προτάσεις μας θα στηρίζονται σε ρεαλιστικές βάσεις και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι προϊόν των συνηθισμένων προεκλογικών εξαγγελιών, αλλά θεωρητικά, οικονομικά, και πρακτικά επεξεργασμένες ώστε να είναι απολύτως υλοποιήσιμες. Στο κοινό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

- Κοινή πεποίθηση μας είναι οτι ο Δημότης δικαιούται και πρέπει να έχει συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων ζωτικής σημασίας που αφορούν τον βίο του. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συμπορευτούμε σε αυτή την μάχη που θα δοθεί πριν και μετά τις εκλογές ώστε ο δρόμος που ακολουθούμε να έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή θεσμοθέτηση Δημοτικών δημοψηφισμάτων, έχοντας ως βάση την κοινή παραδοχή οτι ο κοινοτισμός, η ανοικτή διαβούλευση και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων είναι έμφυτο στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού.

- Συμφωνήσαμε οτι η Δημοτική Αρχή πρέπει να στέκεται αρωγός στον χειμαζόμενο από την συνεχιζόμενη κρίση Δημότη, με έμπρακτο και ουσιαστικό τρόπο, και ενάντια στη διαιώνιση της φτωχοποίησης του. Η Δημοτική κοινωνική πολιτική θα πρέπει να τεθεί σε τέτοιο επίπεδο ώστε κάθε οικονομικά ασθενέστερος πολίτης της πόλης να θεωρεί και να νοιώθει τον Δήμο ως στήριγμα στην προσπάθεια του να εξέλθει της δυσάρεστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται.Επιπλέον, θεωρούμε οτι ο Δήμος με όποια μέσα έχει στη διάθεση του, μπορεί να σταθεί αρωγός στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Αρχή μας είναι η αντίθεση στην εκποίηση Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένης της εκποίησης μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι όποιες συμπράξεις ή συνέργειες με ιδιώτες πρέπει να τελούν υπό την αυστηρή προϋπόθεση οτι αυτές θα είναι προς όφελος του Δημοτικού / Δημοσίου συμφέροντος και της βελτίωσης των αστικών συνθηκών διαβίωσης.

Ο Πολιτισμός και η Τέχνη βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Στόχος μας είναι η βελτίωση και εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υφιστάμενων πολιτιστικών υποδομών, και η δημιουργία νέων, όπου διαπιστώνεται οτι υφίστανται ελλείψεις και είναι εφικτό. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναπτυχθούν πολλαπλές καλλιτεχνικές δράσεις και συνεργασίες με στόχο την βελτίωση της αισθητικής στην πόλη, αποφέροντας πολλαπλά κοινωνικά οφέλη.                       


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook