Στόχος διαρρηκτών φαίνεται ότι έχει γίνει ο Δήμος Χανίων μετά και την έβδομη διάρρηξη που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε δημοτική περιουσία και συγκεκριμένα σε αποθήκη στη Χαλέπα.

Η λεία των διαρρηκτών, των οποίων το θράσος ξεπερνάει τα όρια, ήταν ένα αυτοκίνητο των υπηρεσιών του δήμου, στο οποίο μάλιστα φόρτωσαν και διάφορα μηχανήματα που άρπαξαν από την συγκεκριμένη αποθήκη στη Χαλέπα, στην περιοχή του δημοτικού Γηροκομείου, η αξία των οποίων προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ.

Μετά και απο αυτή την διάρρηξη, αποφασίστηκε η ηλεκτρονική φύλαξη όλων των χώρων, που ανήκουν ιδιοκτησιακά στον Δήμο Χανίων με την τοποθέτηση συναγερμών,στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και των προϊσταμένων των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

«Έπειτα από επτά διαρρήξεις – εγκληματικές πράξεις, είμαστε πάρα πολύ προβληματισμένοι και σκεπτόμαστε έως και το ενδεχόμενο ο Δήμος Χανίων να έχει στοχοποιηθεί. Θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας όποια στοιχεία μας ζητηθούν, ενώ παράλληλα απευθύνω έκκληση σε όλους τους δημότες, προκειμένου να βοηθήσουν στην περιφρούρηση της περιουσίας όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Χανίων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκουλάκης οι Δημότες μπορούν να ενημερώνουν την Ελληνική ή τη Δημοτική Αστυνομία για τυχόν ύποπτες κινήσεις, που εντοπίζουν, ενώ την ίδια στιγμή απηύθηνε έκκληση και στους ιδιοκτήτες μαντρών για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων.

Τέλος, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων άμεσα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να αντικατασταθούν τα μηχανήματα, που εκλάπησαν και τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για την λειτουργία των δημοτικών συνεργείων.

Σημειώνεται ότι διαρρήξεις σε βάρος της δημοτικής περιουσίας σημειώθηκαν κατά το παρελθόν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χανίων, στο πρώην δημαρχείο Θερίσου, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Χανίων, στο Κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων, στα συνεργεία του Δήμου Χανίων και στο Ιατρείο Στερνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook