Το όνομα του συνδυασμού μας, Κρήτη Μπροστά, προσδιορίζει επακριβώς το όραμά μας για το αύριο της Κρήτης. Η Κρήτη με Περιφερειάρχη τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη θα πάει μπροστά. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας πριν μερικές ημέρες, η Περιφέρεια Κρήτης κατέχει την 10η θέση από τις 13 περιφέρειες της χώρας, στην απορροφητικότητα κονδυλίων. 

Οι συνέπειες αυτής της αδράνειας των αρμοδίων φαίνονται στην καθημερινότητα του πολίτη της Κρήτης. 

Η μόνιμη καθημερινή ασχολία όλων είναι να προλάβουν να τελειώσουν με τις ζημιές που προκλήθηκαν, πρώτα από την αδιαφορία των αρμοδίων και δεύτερον από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη, πριν την έναρξη της τουριστικής σαιζόν. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ ο τουρισμός της Κρήτης συμβάλλει περίπου στο 47% του ΑΕΠ. 

Υπάρχει όμως και άλλο ένα 53% για το οποίο δεν έχω ακούσει ακόμα κανένα αρμόδιο να ασχολείται. 

Είναι όλη η υπόλοιπη κοινωνία του νησιού που ζει στην Κρήτη, χειμώνα καλοκαίρι, που σκάβει τη γη της Κρήτης, που φροντίζει ζώα και παράγει τα πιο αγνά προϊόντα της Ελλάδας, που τυποποιεί και εξάγει, που ψαρεύει, που βγάζει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και πληρώνει φόρους και χαράτσια. 

Ο Κρητικός οινοπαραγωγός ο οποίος άξια κατέχει υψηλές θέσεις στον πίνακα του ελληνικού κρασιού, ο αποσταγματοποιός που παράφορα έχει χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως και το μοναδικό κρητικό μέλι το οποίο προέρχεται από βότανα που μόνο στην Κρήτη υπάρχουν. 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την ισότιμη αντιμετώπιση τον προβλημάτων και την ορθή στήριξη όλων των επαγγελματικών κλάδων της Κρήτης. 

Σκοπός μας είναι να αποκτήσουν τα προϊόντα της Κρήτης ένα δυνατό brand name ώστε να είναι εύκολα και άμεσα αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο. 

Να στηριχτεί ο Κρητικός παραγωγός με ενημέρωση, εκπαίδευση, συνεργασία, χρηματοδότηση, παρακολούθηση παραγωγής, έλεγχο προϊόντος, σωστή χρήση ζιζανιοκτόνων και έλεγχο αυτών, συστηματική καταπολέμηση του δάκου, έλεγχο στην υπερβόσκηση, λειτουργία λιμνοδεξαμενών και νέων γεωτρήσεων για φθηνό νερό, χρηματοδότηση για ιδιωτικές ή δασικές δεξαμενές αποθήκευσης βρόχινου νερού, έλεγχο ρύπανσης θαλάσσιων περιοχών από μικροπλαστικά και επίπτωσης στα αλιεύματα, έλεγχο και περιορισμό της υπεραλίευσης και παράνομης αλίευσης. 

Η περιφέρεια Κρήτης από την επόμενη μέρα, θα επενδύσει στην ενημέρωση με σεμινάρια των Κρητικών αγροτών για επιδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις και νέες τεχνολογίες ώστε να μπορέσει ο Κρητικός παραγωγός να είναι ισότιμος με κάθε Ευρωπαίο αγρότη. 

Η επόμενη περιφερειακή αρχή, στοχεύει δυνατά στη συνεργασία των κλάδων του τουρισμού και των αγροτών ώστε να εντάξουν τα κρητικά προϊόντα στην καθημερινότητα των πελατών τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Κρήτη. 

Να δοθεί το μήνυμα και να διαδοθεί ότι άλλο «κρητική διατροφή» και άλλο «μεσογειακή»

Ειναι μοναδικά τα προϊόντα μας και πρέπει με κάθε τρόπο να μπουν σε κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο. Είναι εφικτό και μπορούμε να το κάνουμε γιατί εμείς το πιστεύουμε.

Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς
Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων 
Κρήτη Μπροστά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook