Αντιεπεριφερειάρχης Χανίων: Μπάζωσαν το ποτάμι και άλλάξαν την κοίτη του – Σε περίπτωση βροχής, θα κινδυνεύσουν τα δυο σπίτια που είναι εκεί κοντά 

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα ζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, για τον “αυτοσχέδιο” δρόμο που δημιούργησαν αυθαίρετα κάτοικοι στον Αλικιανό, παράλληλα στην γέφυρα του Κερίτη που κατέρρευσε από την κακοκαιρία.

Ο κ. Βουλγαράκης, χθες επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, καλώντας τον να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ωστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι αυτής της “επικίνδυνης” και “παράνομης” παρέμβασης στον ποταμό Κερίτη, ενώ ο ίδιος μετέβη στον Αλικιανό και είδε ιδίοις όμμασι τον δρόμο που… δόθηκε στην κυκλοφορία το πρωί του Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το Σάββατο το πρωί, αστυνομικοί, μετά τις πληροφορίες για το άνοιγμα του δρόμου, μετέβησαν στον Αλικιανό και καθώς δεν εντόπισαν ποιοι έκαναν εργασίες, απεχώρησαν ενώ η ΕΛΑΣ πλέον αναμένει εισαγγελική παραγγελία, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει τον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σε δήλωσή του στο Flashnews.gr, εμφανίστηκε εξοργισμένος αφενός για τον παράνομο τρόπο που έγινε η παρέμβαση, μπαζώνοντας το ποτάμι και δημιουργώντας ένα επισφαλές σημείο διέλευσης των αυτοκινήτων, και αφετέρου διότι τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα από συνεννόηση με τους κατοίκους, είχε συμφωνηθεί η τοποθέτηση γέφυρας Μπέλεϋ, που θα αποκαθιστούσε προσωρινά την σύνδεση της περιοχής από και προς τα Χανιά, πριν το Πάσχα.

Την Τρίτη είχαν προγραμματιστεί εργασίες για τη νέα γέφυρα – Δεν μπορούσαν να κάνουν υπομονή για 20 ημέρες;

“Είναι θράσος αυτό που έγινε. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις ενέργεια σε ένα δρόμο, χωρίς καμία έγκριση επίσημου φορέα. Είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων. Αν αυριο πέσει κάποιος και σκοτωθεί από αυτήν την “αηδία” που έκαναν ποιος θα φταίει. Έχει καμία ασφάλεια ο δρόμος; Καταρχήν μπαζώσαν το ποτάμι. Αν ξεκινήσει ο καθένας να μπαζώνει το ποτάμι και να κάνει οτι θέλει, τι θα γίνει στο τέλος αν υπάρξει μια νεροποντή;” Δεν γίνονται παρεμβάσεις στα ποτάμια χωρίς καμία μελέτη. Δεν γίνονται αυτά. Αλλάξαν την κοίτη του ποταμιού. Αν βρέξει αύριο το πρωί, αυτό το “φράγμα” που έκαναν θα δημιουργήσει πρόβλημα στα δυο σπίτια που είναι εκεί κοντά”, σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης προσθέτοντας.

“Εμείς ετοιμαζόμασταν να κάνουμε έργα την Τρίτη για την διάνοιξη του δρόμου που θα τοποθετήσουμε την γέφυρα. Το τραγικό είναι οτι είχαμε συμφωνήσει με τους κατοίκους και την υπάρχουσα δημοτική αρχή, οτι πριν το Πάσχα θα κάνουμε έργα, ύψους άνω των 300.000 ευρώ, για να τοποθετήσουμε την γέφυρα Μπέλεϋ. Πώς ξαφνικά έγινε αυτή η αλλαγή κανεις δεν κατάλαβε. Για 20 ημέρες δεν μπορούσαν να κάνουν υπομονή;”

Ο κ. Βουλγαράκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και από το γεγονός, οτι οι αρμόδιες υπηρεσίες, έθεσαν ως προτεραιότητα την αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή και ήδη είχαν ξεκινήσει έργα προς αυτήν την κατεύθυνση, τηρώντας όμως όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Δεν αφήσαμε αυτήν την περιοχή μόνη της. Κάναμε δύο καινούριους δρόμους (Φουρνές – Σκινές, και ο δρόμος Κουφό – Πατελάρι) τους οποίους κατασκευάζουμε με απόλυτη ασφάλεια. Κάναμε οτι μπορούμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε, αφήνοντας πίσω κάποιες περιοχές. Σαν Αντιπεριφέρεια, προσπαθούμε να επαναφέρουμε τον νομό σε μια τάξη. Αν κάποιοι αρχίσουν να ενεργούν έτσι, κάνοντας παρεμβάσεις στον ποταμό,  θα ξεκινήσουν να “σκοτώνονται” μεταξύ τους, για το από ποιο περβόλι θα περνάει ο ποταμός”, κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook