Συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 29/3, η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν το νομό Χανίων και συγκεκριμένα το πλέγμα δράσεων για την ανακούφιση των πληγέντων από την πρόσφατη κακοκαιρία, καθώς επίσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΔΙΣΑ με τον ΦΠΑ, γεγονός που εμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της. 

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληγέντων από την πρόσφατη κακοκαιρία, η βουλευτής Χανίων μετέφερε το αίτημα του Δήμαρχου Πλατάνια, κ. Μαλανδράκη, αλλά και άλλων φορέων, αναφορικά με την ανάγκη διευκολύνσεων από τις φορολογικές αρχές. 

Η κα Παπανάτσιου ενημέρωσε τη βουλευτή για τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Αναλυτικά: με την Υπουργική απόφαση 1074/2019, έχει δοθεί παράταση και αναστολή στην καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών ή όσων πρόκειται να βεβαιωθούν, μέχρι τις 13 Αυγούστου. Τα ως άνω αφορούν τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου – Σελίνου, Σφακίων και Χανίων. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Επιπρόσθετα, με την απόφαση 1077/2019 που αφορά όλο το νομό Χανίων κι άρα τον Πλατανιά, έχει ήδη αναβληθεί η καταβολή του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις. Τέλος, όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, προβλέπεται πως οι πληγέντες που έχουν καταγραφεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ, δεν θα πληρώσουν τα ποσά που τους αντιστοιχούν. Η κα Παπανάτσιου τόνισε πως οι εν λόγω πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν για την διαδικασία εξαίρεσης τους, όπως την περιγράφει η ΠΟΛ 1200/17.

Τέλος, όσον αφορά στην ΔΕΔΙΣΑ, η κα Βαγιωνάκη υπογράμμισε τη ζωτικής σημασίας λειτουργία της επιχείρησης για την Κρήτη και τους Δήμους, ενώ τόνισε την ανάγκη να δοθεί λύση όσο το δυνατόν συντομότερα. Παράλληλα, ζήτησε από την Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξουν επαφές με τους ανθρώπους της ΔΕΔΙΣΑ και φορείς της Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook