Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη την Τρίτη, κηδεμόνας βαρελόσκυλων χάρη στην άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του ΑΤ Κισσάμου, που αφού ενημερώθηκαν από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων "Η προστασία των ζώων",  για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης δύο σκυλιών στο Χαλασέ Κισσάμου, μετέβησαν στο σημείο και ακολούθησαν όσα ορίζει ο νόμος.

Επειδή το αδίκημα της κακοποιήσης ζώου διώκεται αυταπάγγελτα, οι αστυνομικοί που είδαν ιδιοις όμμασι, αλυσοδεμένα τα δυο σκυλιά, συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου τον κηδεμόνα των ζώων.Ακολούθως, βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα για την παθητική κακοποίηση και την παράβαση των συνθηκών ευζωίας τους, αφού ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι είναι δικά του.

Ο σύλλογος παρακαλεί τους πολίτες που εντοπίζουν περιστατικά κακοποίησης ζώων στην περιοχή της Κισάμου να μη διστάζουν να ενημέρωνουν τις αρχές αφού όπως φάνηκε, οι αστυνομικοι, ανταποκρίνονται άμεσα, τηρώντας το νόμο.


Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου για το συμβάν

Την Τρίτη 2 Απριλίου λάβαμε ενημέρωση στο e-mail του συλλόγου μας από συμπολίτη μας ότι «στο Χαλασέ Κισσάμου στο μοναδικό κύριο δρόμο υπάρχουν 2 σκύλοι σε άθλιες συνθήκες που μένουν σε βαρέλια αλυσοδεμένοι σαν εργαλείο ώστε να τρομάζουν τα ζώα (κατσίκες,πρόβατα)  για να μην απομακρύνονται .Τα σκυλιά βρίσκονται μόνιμα στο ίδιο σημείο,καλοκαίρι-χειμώνα».

Το μήνυμα συνοδευόταν και από ένα βίντεο όπου αποδεικνυόταν τα λεγόμενα του.

Στείλαμε το βίντεο και επικοινωνήσαμε σήμερα τηλεφωνικά με το διοικητή του τμήματος κο Χατζή, ενημερώνοντάς τον και του είπαμε ότι θα ακολουθήσει καταγγελία.

Η απάντησή του μας εξέπληξε θετικά,αφού μας είπε -το αυτονόητο φυσικά,που όμως δεν εφαρμόζεται σε κανένα άλλο ΑΤ- ότι δε χρειάζεται καταγγελία από τη στιγμή που ενημερώθηκε,γιατί οι κακοποιήσεις ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα,επομένως θα επιληφθεί ο ίδιος της κατάστασης.

Σε λίγη ώρα, δύο αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο βρήκαν τα ζώα και  διαπίστωσαν ότι έφεραν ηλεκτρονική σήμανση,αλλά δεν ήταν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ. Παρόλα αυτά, ερεύνησαν την περιοχή, εντόπισαν τον κηδεμόνα και τον συνέλαβαν ακολουθώντας την αυτόφωρη διαδικασία και αύριο θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα για την παθητική κακοποίηση και την παράβαση των συνθηκών ευζωίας τους, αφού παραδέχτηκε ότι είναι δικά του.

Για άλλη μια φορά ο Διοικητής κος Χατζής, έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά,όπως κάνει σε όλα τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Οι πολίτες που εντοπίζουν κακοποιήσεις στην περιοχή της Κισσάμου, να μη διστάζουν να απευθύνονται στο αστυνομικό τμήμα, αφού υπάρχουν ευήκοα ώτα.

 Σύλλογος «Η προστασία των ζώων»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook