Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Γ.Ν. Χανίων οι εργασίες για την αντικατάσταση της Κεντρικής Αποστείρωσης, ένα έργο πνοής που χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 400.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν: 

-1. Η αντικατάσταση του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος ήταν απαρχαιωμένος καθώς είχε τεθεί σε λειτουργία το 2000 και προκαλούσε αρκετά προβλήματα δυσλειτουργίας στα χειρουργεία του νοσοκομείου.
-2. Ο έλεγχος και η αντικατάσταση των δικτύων σωληνώσεων και
-3. Η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας (LED).

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό: 

-Αντικαταστάθηκαν τρεις πεπαλαιωμένοι κλίβανοι αποστείρωσης ατμού και τρία πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων με νέα μηχανήματα  υπερσύγχρονης τεχνολογίας και 

-Αντικαταστάθηκε ένας παλαιός κλίβανος για θερμοευαίσθητα υλικά με έναν υπερσύγχρονο κλίβανο πλάσματος. ΄

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Αποστείρωση είναι θεμελιώδους σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου καθώς όλα τα υλικά αλλά και τα χειρουργικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται περνούν από αυτήν και αποστειρώνονται.

Με την αντικατάσταση της Κεντρικής Αποστείρωσης και την τοποθέτηση υπερσύγχρονου εξοπλισμού σε αυτήν, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων επιτυγχάνει: 

1. Καλύτερη ποιότητα και έλεγχο της ποιότητας της αποστείρωσης των υλικών και εργαλείων, προσφέροντας τη μέγιστη ασφάλεια στους ασθενείς. Η ασφάλεια των ασθενών μεταφράζεται σε μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, μείωση των μετεγχειρητικών επιπλοκών και των ημερών νοσηλείας.
2. Δυνατότητα αποστείρωσης καθημερινώς μεγαλύτερου όγκου υλικών και εργαλείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον η δυνατότητα αύξησης του ημερήσιου αριθμού των χειρουργείων.
3. Ταχύτερη διεκπεραίωση των εργασιών.
4. Σύστημα ιχνηλασιμότητας και παρακολούθησης της διαδικασίας.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook