Ενώπιον Γερμανών βιομηχάνων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και προσπάθησε να τους πείσει ότι η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα αλλά αντίθετα είναι ένας παράδεισος ευκαιριών. Στην ομιλία του που μετέδωσαν ζωντανά κανάλια όπως το BBC, το CNN και το Αλ Τζαζίρα ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 και πως η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία. Ουσιαστικά όπως αναφέρει το protothema.gr, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Γερμανούς να επενδύσουν στη χώρα και να συνεισφέρουν στην «ανοικοδόμηση» της Ελλάδας, ενώ είπε ότι «είμαστε ευγνώμονες» για τη βοήθεια που μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει.

Όπως είπε «στόχος μας δεν είναι μόνο να μειώσουμε το έλλειμμα αλλά να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών αλλά και στον εαυτό μας». Είπε ότι «δεν αποφεύγουμε την αυτοκριτική» αλλά  «η κρίση μας προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για να ξεκινήσουμε τις μεταρρυθμίσεις». Τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν περάσει πρωτοφανείς μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας: «Οι επενδύσεις σας στην Ελλάδα δεν θα κολλήσουν στο παρελθόν».

Από τα σημαντικότερα προβλήματα ανέφερε την ανταγωνιστικότητα και την έλλειψη σε επενδύσεις, αλλά είπε ότι «θα πάψουν να υπάρχουν καθώς θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία».

Τόνισε ότι οι μεγάλες επιδοτήσεις που έλαβε η Ελλάδα για τη γεωργία «μας έκανε λιγότερο ανταγωνιστικούς καθώς το εύκολο χρήμα δεν βοηθάει».

Επίσης δήλωσε ότι «σκοπεύουμε να εξάγουμε ηλιακή ενέργεια στη Γερμανία» ενώ σε πιο προσωπικό τόνο τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα επανεκλεγεί, τον ενδιαφέρει να σώσει την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook