Στο στόχαστρο κυβερνοεπιθέσεων και μάλιστα σοβαρών βρίσκεται η χώρα μας αρκετά συχνά, ευτυχώς ωστόσο με επιτυχή μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην αντιμετώπισή τους.

Στο 3ο Συνέδριο με θέμα την “Κυβερνοασφάλεια σε θαλάσσιο περιβάλλον” (3rd NMIOTC Conference on Cyber Security in Maritime Domain) που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ, ομιλητής ήταν μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ οι κυβερνοαπειλές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο το οποίο ο ΟΤΕ σε συνεργασία με τους φορείς και τους θεσμούς αντιμετωπίζει, θωρακίζοντας περισσότερο τη λειτουργία τους.

Όπως ανέφερε, στο παρελθόν υποδομές της χώρας δέχτηκαν πολύ σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με επιτυχία.

Μάλιστα χαρακτήρισε θετική και προς τη σωστή κατεύθυνση την πρωτοβουλία του διοικητή του ΚΕΝΑΠ, να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο συνέδριο στις εγκαταστάσεις του, ο κ. Τσαμάζ, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών είναι αποτελεσματικότερη όταν υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ του στρατού και εταιρειών όπως ο Όμιλος ΟΤΕ ο οποίος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των μεγαλύτερων και βασικότερων υποδομών και τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Το συνέδριο θα συνεχίσει τις εργασίες του και αύριο με ομιλητές από τη διεθνή στρατιωτική, ακαδημαϊκή, ναυτιλιακή και επιστημονική κοινότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook