Ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων  διοργανώνει για δεύτερη χρονιά  μια σειρά διαλέξεων με θέματα που αφορούν την  κατανόηση της ψυχολογίας των εφήβων, τους πιθανούς κινδύνους και τρόπους διαχείρισης. 

Η έκτη  κατά σειρά διάλεξη θα έχει θέμα  « o εφηβικός θυμός και η διαχείρισή του ».

O θυμός είναι ένα εντελώς φυσιολογικό, συνήθως υγιές ανθρώπινο συναίσθημα. Όταν όμως ξεφεύγει εκτός ελέγχου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής του ατόμου. Δεν είναι τυχαίο ότι στη διάρκεια της εφηβείας υπάρχουν περισσότερα ξεσπάσματα θυμού σε σχέση με άλλες περιόδους της ζωής του ανθρώπου μιας και πρόκειται για μια περίοδο όπου ο αγώνας για την ψυχολογική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη του ατόμου είναι τόσο έντονος, που επιφέρει αυξημένη απογοήτευση. Οι γονείς οφείλουν να να δείξουν στον έφηβο πως να λύνει τις διαφορές του με τους άλλους λεκτικά, πως να ζητάει και να διαπραγματεύεται αυτό που θέλει, και πως μπορεί να μάθει ν’ αποδέχεται και τις απαντήσεις που δεν του αρέσουν.

Η  διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 17:30 στο χώρο του 5ου Γυμνασίου Χανίων (ΑΒΕΑ).

Οι εισηγήσεις τελούν υπό την αιγίδα του 5ου Γυμνασίου Χανίων και της Ε.Δ.Ε.Α.Υ ( Επιτροπής Διαγνωστικής και Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) του Σχολείου με ομιλήτρια την Ψυχολόγο (MSc Σχολική Ψυχολογία), Φιλόλογο ειδικής αγωγής και μέλος της Ε.Δ.Ε.Α.Υ, Σοφία Εμμ. Καλλιοντζή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook