Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση για την κρουαζιέρα με το ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Ένωσης οι κκ. Θεόδωρος Κόντες Πρόεδρος, Αντώνιος Καλούδης Γενικός Διευθυντής, Γεώργιος Κουμπενάς Γενικός Γραμματέας και ο κος Γεράσιμος Κανακάρης μέλος ΔΣ, εκ μέρους του ΟΛΗ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κος Απόλλων Φιλιππής και υπηρεσιακά στελέχη. Συμμετείχαν επίσης, ο Λιμενάρχης κος Ευθύμης Δουβής, ο Δ/ντής  του Τελωνείου, εκπρόσωποι του τμήματος Αλλοδαπών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και των ναυτικών πρακτόρων κρουαζιέρας στο Ηράκλειο. 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται της κρουαζιέρας, στη γενικότερη λειτουργία του λιμένα  και στο προγραμματικό του σχέδιο ειδικά σε σχέση με την κρουαζιέρα. Διαπιστώθηκε οτι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σχετικά με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα κρουαζιερόπλοια, την ασφάλεια και το berth allocation, που εξασφαλίζει εγκαίρως τις θέσεις πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου. Παράλληλα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα νέα δεδομένα στους ελέγχους διαβατηρίων και τα στάδια προετοιμασίας του λιμένα που διαθέτει όλες τις υποδομές για να υποστηρίξει τη νέα διαδικασία, από το 2021.  

Τέλος έγινε αναφορά και στην ενίσχυση του προορισμού της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου τα επόμενα χρόνια και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιδιώκεται να διαδραματίσει το λιμάνι του Ηρακλείου. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook