“Οι ΑΝΕΛ άφησαν ένα δώρο στα Χανιά, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου”, σημειωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος – Τι ανακοινώθηκε για τα ευρωψηφοδέλτιο και τις υποψηφιότητες σε επίπεδο Κρήτης

Την Τρίτη 16 Απριλίου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον μια υποψηφιότητα από την Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων, να “κλειδώσει” και δεύτερη υποψηφιότητα από το νησί. 

Αυτό ανέφερε από τα Χανιά,  ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο δήμο Χανίων, στα πλαίσια της επίσκεψης πενταμελούς κλιμακίου του πολιτικού φορέα στα Χανιά και συναντήσεων που προηγήθηκαν με φορείς και στελέχη των ΑΝΕΛ.

Η ομάδα των ΑΝΕΛ συναντήθηκε και με το δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε οτι η συνάντηση αυτή έγινε μια ημέρα μετά την υπογραφή παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο δήμο Χανίων, μια υπόθεση που είχε ευτυχή κατάληξη χάρη στην καθοριστική συμβολή τόσο της ηγεσίας των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου, όσο όμως και τοπικών στελεχών των ΑΝΕΛ.

Ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, αναφερόμενος στην παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, σημείωσε οτι “οι ΑΝΕΛ άφησαν ένα μεγάλο δώρο στα Χανιά”, προσθέτοντας οτι “με έργα και πράξεις υποστήριξαν κάθε τοπική κοινωνία και είναι κάτι πολύ σημαντικό που εκπέμπεται ως μήνυμα”.  Ο κ. Τοσουνίδης, μιλώντας  θερμά για τον Πάνο Καμμένο επεσήμανε, οτι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας “οργάνωσε μια υπηρεσία που κατέγραψε τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του στρατού, από την οποία ο στρατός έχει έσοδα και στηρίζει τις δραστηριότητές του, ενώ μπορεί αποδίδει στις τοπικές κοινωνίες στρατόπεδα και χώρους που ήταν ανενεργά και απαξιωμένα. Ένα τέτοιο μεγάλο χειροπιαστό παράδειγμα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει στα Χανιά ο κάθε πολίτης”.

“Στην Ευρώπη θέλουμε να είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί”, πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που ακολούθησε της συνάντησης με τον κ. Βάμβουκα, τονίζοντας οτι οι ΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν την Ευρώπη “ως το κοινό μας σπίτι που όμως θέλει μια ευρεία ανακαίνιση” που να μπορεί να “αγκαλιάζει όλους τους λαούς και όλα τα κράτη ισότιμα”.

“Η πρότασή μας είναι μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη ισότιμων κρατών – εθνών. Θέλουμε την Ευρώπη, δεν θέλουμε αυτήν την Ευρώπη”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας οτι στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου, θα πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί από πολιτική δύναμη και με Ευρωβουλευτές που πιστεύουν το ίδιο”.

Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος, κ. Κωνσταντίνος Καραμπελας, επεσήμανε οτι οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες τόσο για την ίδια την Ευρώπη όσο όμως και για την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν, σημειώνοντας οτι η Ένωση, παρουσιάζει δομικά προβλήματα αλλά και απομάκρυνση από τα δημοκρατικά ιδεώδη πάνω στα οποία βασίστηκε η ίδρυσή της, με αποτέλεσμα σήμερα, μη θεσμικά όργανα να πέρνουν αποφάσεις, μακριά από τις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, τονίζοντας οτι η Ευρώπη που οραματίζονται οι ΑΝΕΛ είναι αυτή της Ευρώπης των κρατών – μελών, που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και την εθνική ταυτότητα των χωρών της.

Στο ιδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου της νεολαίας του κινήματος κ. Νίκου Διακομιχάλη, ο οποίος σημείωσε οτι στην Ευρώπη επικρατούν δυο τάσεις που απαξιώνουν τις ιδιαιτερότητες των εθνών. Από τη μια μεριά οι φεντεραλιστές και η προσπάθεια ομοσπονδιοποιησης της ΕΕ και από την άλλη η διεθνιστική τάση που εκφράζεται μεταξύ άλλων και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγούν την έννοια των εθνών – κρατών, πάνω στα οποία θα πρέπει να βασίζεται η Ευρωπαική Ένωση, σεβόμενη τη διαφορετικότητα κάθε λαού.

Την Τρίτη 16 Απριλίου, όπως αναφέρθηκε στο τέλος της συνέντευξης τύπου, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ σε επίπεδο Κρήτης, ήδη έχει “κλείσει” μια υποψηφιότητα και γίνονται ακόμα διαβουλεύσεις για τουλάχιστον μια ακόμη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook