Τον καλύτερο εαυτό τους ευελπιστεί ο Γιάννης Τάτσης ότι θα παρουσιάσουν και κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας οι ποδοσφαιριστές του. 

Αν και δε θέλησε να το χαρακτηρίσει ως παιχνίδι της χρονιάς ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" τόνισε ότι οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα και ό,τι βγει. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Ενα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα, το έχουμε ξαναπεί, ότι δεν ξεχωρίζουμε αν είναι εύκολα ή δύσκολα. Ενα παιχνίδι που για 40 λεπτά κάναμε την Παναχαϊκή να φαίνεται πολύ μικρή μπροστά μας, χωρίς να θέλω να μειώσω τις ικανότητες των παικτών και του συλλόγου. Απλά από την άποψη ότι ήταν πάρα πολύ καλή η δική μας απόδοση. Αν σε κάποιες τελικές ή προϋποθέσεις που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, ή δινόταν η ανατροπή του Αμπντούλ (Ουές), που δεν ξέρω αν ήταν ή δεν ήταν, πέναλτι θα μπορούσε το σκορ από το πρώτο ημίχρονο να είναι μεγαλύτερο. Κάτι το οποίο δεν έγινε, λόγω μίας επιπολαιότητας κάποιου ποδοσφαιριστή, που μας τάραξε λίγο την ηρεμία. Ισως είχε στο μυαλό του ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει εκείνη τη στιγμή και έτσι πήγαμε με το 2-1 στ' αποδυτήρια, που δε μας άφηνε να νιώθουμε τόσο πολύ ασφαλείς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η πάσα του Αμπντούλ (Ουές) και το ιδανικό τελείωμα του Λουκίνα μας έδωσε πάλι σημαντικό προβάδισμα στο σκορ και στην ψυχολογία. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι και το σκορ το καθόρισαν οι αποφάσεις του διαιτητή. Δεν ξέρω αν ήταν ή δεν ήταν (πέναλτι) και έτσι λοιπόν ένα παιχνίδι που το θέλαμε έληξε και κερδίσαμε και συνεχίζουμε».

Για το αν βοηθάνε την ομάδα τα γρήγορα γκολ στα τελευταία παιχνίδια, σε αντίθεση με ό,τι έκανε πριν: «Μας είχε προβληματίσει λίγο αυτό το γεγονός. Ημασταν η ομάδα που ήμασταν "πρωταθλητές" στο δεύτερο ημίχρονο, στους βαθμούς. Μας προβλημάτισε, το εξετάσαμε και αλλάξαμε κάποια πράγματα και στην προπόνηση, αλλά και σε κάποια άλλα κομμάτια μέχρι να φτάσουμε στο γήπεδο, στο ζέσταμα και σε κάποια άλλα που είναι μέσα στη λειτουργία ενός ποδοσφαιριστή μέχρι να μπει στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν είναι αυτός ο λόγος, αλλά από τη στιγμή που το αλλάξαμε πηγαίνει κατ' ευχήν».

Για το αν υπάρχει το άγχος της 2ης θέσης: «Προσπαθούμε να μην έχουμε το άγχος της κατάκτησης της 2ης θέσης. Οπως ξαναείπα πετύχαμε τους δύο στόχους που είχαμε, μπήκε αυτόματα και ένας τρίτος στόχος και τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι νιώθω ότι εμείς πάμε - να μην το πω μόνοι μας και παρεξηγηθεί κάποιος - σαν μια ομάδα που ό,τι δείχνουμε το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Παρ' όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα το ότι δεν παίζει ο Αήττητος Σπάτων. Αλλες ομάδες πάνε και παίρνουν τρεις βαθμούς έτσι, ξεκουράζονται, εκτίουν κάρτες. Εμείς σήμερα ήταν από τις λίγες φορές μπορώ να πω στο πρωτάθλημα που ήμασταν "κομπλέ". Ισως είναι από τις λίγες φορές στο πρωτάθλημα, είτε για λόγους τραυματισμών, είτε για λόγους καρτών. Το "πάμε", δύο παιχνίδια είναι ακόμα...».

Για το αν είναι το παιχνίδι της χρονιάς με Απόλλωνα Λάρισας: «Να μην το πούμε έτσι. Δε θέλω να αδικήσουμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά. Αλλιώς ξεκίνησε αυτή η ομάδα και έχει φτάσει με την αξία της εδώ που έχει φτάσει. Από εκεί και πέρα ένα παιχνίδι είναι ακόμα. Θα τα δώσουμε όλα και ό,τι γίνει».