Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του:

\”Μεγάλη αναστάτωση και αγωνία επικρατεί στα μέλη, τους γονείς και τους εργαζόμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) «ΑΡΙΑΔΝΗ» στο Ηράκλειο, καθώς το Κέντρο έχει περιέλθει σε δυσμενή θέση λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων του.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ προέβησαν προσφατα σε διαμαρτυρία στο Ηράκλειο, προασπιζόμενοι το δικαίωμα στη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη.
Συγκεκριμένα, ζητούν να δοθεί στο ΚΕΘΕΑ το σύνολο της εγκεκριμένης για το 2011 επιχορήγησης (ανέρχεται σε 23.000.000 ευρώ) ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα η θεραπεία χιλιάδων ανθρώπων που παλεύουν για την απεξάρτησή τους από κάθε ουσία.

Όπως υποστηρίζουν, με το ποσό αυτό και την αυτοχρηματοδότησή του, το ΚΕΘΕΑ προσπαθεί να ανταποκριθεί σε δαπάνες 25.000.000 ευρώ για το 2011. Οι δαπάνες αυτές είναι ήδη μειωμένες κατά 17,4% σε σχέση με το 2009, ενώ το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει να αναπτύσσει μονάδες σε διάφορες πόλεις και στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Επειδή, το ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζει και πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, καθώς για τη λειτουργία του πανελλαδικού δικτύου υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ απαιτούνται 890 άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόλις με 559, την ώρα που ζητείται και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.

Επειδή, η εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω κέντρου είναι πάγια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

Επειδή, η Πολιτεία οφείλει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στα άτομα με εξαρτήσεις και να τους παρέχει την απαραίτητη φροντίδα και μέριμνα, μέσω των φορέων κοινωνικοποίησης και επανένταξης.

Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί, ποιά δυνατότητα υπάρχει στα πλαίσια του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, δεδομένου ότι έχει ήδη μειώσει τις δαπάνες του, προκειμένου να συνεχιστεί απόσκοπτα η λειτουργία του προς όφελος των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, αλλά και σε ποιές άλλες ενέργειες προτίθενται να προβούν σχετικά με τα αιτήματα των μελών, των γονέων και των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook