Ο colorist της Chiara Ferragni, Matt Rez μάς αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά του για να πετύχουμε την ιδανική απόχρωση.

Η μετάβαση από τις πιο σκούρες αποχρώσεις στις πιο ξανθιές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μια τολμηρή κίνηση, που κρύβει αρκετές παγίδες. Όταν το χρώμα βγει σωστό, καταλήγεις να μοιάζεις με celebrity. Αλλά, εάν από την άλλη, το ξανθό βγει ξεθωριασμένο, αρκετά κίτρινο ή απλά δεν ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου, τότε μάλλον έχεις σπαταλήσει τσάμπα χρόνο και χρήματα στο κομμωτήριο.

Συνεπώς, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται κυρίως στο τόνο του δέρματός σου και εννοείται και στο ταλέντο του εκάστοτε colorist. Εάν ακολουθήσεις τις παρακάτω πέντε συμβουλές, είναι πολύ πιθανό να βρεις ένα κολακευτικό ξανθό χρώμα μαλλιών είτε έχεις σκούρο δέρμα, μεσαίο δέρμα, ή είσαι αρκετά ανοιχτόχρωμη, σύμφωνα με τον Matt Rez, τον colorist των διασημοτήτων, όπως η Chiara Ferragni, η Lili Reinhart και η Eiza González.

Η Chiara Ferragni εμπιστεύεται τυφλά τον Matt Rez.

1. Διατήρησε το χρώμα της βάσης σου φυσικό.

Σύμφωνα με τον Rez, για να πετύχεις το τέλειο ξανθό, πρέπει να διατηρήσεις το χρώμα της βάσης σου φυσικό ή όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο. Ενσωματώνοντας το φυσικό χρώμα της τρίχας σου στη νέα απόχρωση, θα μπορέσεις να αποκτήσεις το ιδανικό ξανθό, που θα αναδεικνύει την επιδερμίδα σου και δε θα σε χλωμιάζει.

2. Το ξανθό θα πρέπει να έχει την ίδια ισορροπία ζεστών, ψυχρών και ουδέτερων τόνων με το δέρμα σου.

“Σε καμία επιδερμίδα δε θα βρεις όλους τους τόνους μαζί”, λέει ο Rez. Όλοι έχουμε σκιές, φακίδες και διαφορετικούς τόνους σε διάφορες περιοχές του προσώπου. Και όπως έχουμε ισορροπίες ουδέτερων, ζεστών και ψυχρών τόνων στο δέρμα μας, το ίδιο χρειαζόμαστε και στα μαλλιά μας. “Το χρώμα των μαλλιών μας πρέπει να αντανακλά αυτή την ισορροπία, ειδικά αν σκοπεύουμε να ανοίξουμε την απόχρωσή μας” λέει ο Rez, και “εάν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι κολακευτικό για κάθε προσωπικότητα”. Η επίτευξη της ιδανικής ισορροπίας θα πρέπει να είναι το ζητούμενο για όλους τους colorists.

Σύμφωνα με τον Rez, για να πετύχεις το τέλειο ξανθό, πρέπει να διατηρήσεις το χρώμα της βάσης σου φυσικό ή όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο.

3. Μάθε τη διαφορά μεταξύ ζεστού – ψυχρού και φωτεινού – σκούρου.

“Η διαφορά μεταξύ ζεστού – ψυχρού και φωτεινού- σκούρου είναι μεγάλη.” Το πιο ζεστό ξανθό δε σημαίνει απαραίτητα και πιο σκοτεινό και το πιο ψυχρό δε σημαίνει πιο χλωμό. Εξάλλου, σύμφωνα με τον Rez, “υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές του ψυχρού ξανθού”.

Μην ξεχάσεΙς να εφοδιαστείς με τα κατάλληλα προϊόντα κατά της θερμότητας, με μάσκες περιποίησης και τα ειδικά σαμπουάν, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ανέπαφο το νέο σου χρώμα.

4. Μην περιμένεις το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με τη φωτογραφία του περιοδικού.

Μία από τις μεγαλύτερες αυταπάτες είναι να περιμένεις από τον colorist να κοπιάρει το ακριβές χρώμα της φωτογραφίας που του έδειξες, καθώς όλες μας αγνοούμε ότι στη φωτογραφία παίζει ρόλο και ο φωτισμός. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση, δύο άτομα με παρόμοιο φυσικό χρώμα, δεν θα έχουν ακριβώς το ίδιο ξανθό, όταν βάψουν τα μαλλιά τους με την ίδια βαφή. Γι’ αυτό όταν πάτε να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή, αποφύγετε να βομβαρδίσετε τον ειδικό με πάρα πολλές φωτογραφίες, γιατί θα μπερδευτείτε εσείς στο τέλος.

Η μετάβαση από τις πιο σκούρες αποχρώσεις στις πιο ξανθιές είναι μια τολμηρή κίνηση, που κρύβει αρκετές παγίδες.

5. Χρησιμοποίησε θεραπείες στο σπίτι για να διατηρήσεις το ξανθό σου λαμπερό και υγιές.

Από τη στιγμή που πετύχατε την επιθυμητή απόχρωση, θα πρέπει να θυμάστε ότι το ξανθό χρειάζεται έξτρα φροντίδα και στο σπίτι. Γι’ αυτό, μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα προϊόντα κατά της θερμότητας, με μάσκες περιποίησης και τα ειδικά σαμπουάν, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ανέπαφο το νέο σας χρώμα.

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook