Θερμή και ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο, και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν, σχετικά με τα σχέδια αξιοποίησης των ακινήτων ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου στην πόλη των Χανίων, με στόχο το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ρύθμισης των κυκλοφοριακών προβλημάτων μπροστά από το Πολυτεχνείο, με διεύρυνση και κόμβους από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των ακινήτων του Πολυτεχνείου έγινε αναφορά στο κτίριο Παπαδόπετρου, για το οποίο η σκέψη είναι να γίνει Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και χώρος εξοικείωσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην πρώην Γαλλική Σχολή, όπου θα γίνει Λαογραφικό Μουσείο, συνεδριακό κέντρο και η αυλή πίσω αναψυκτήριο. Για τα κτίρια στο  λόφο Καστέλλι επισημάνθηκε ότι συνεχίζει να ισχύει η συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης του Πολυτεχνείου, για την οποία η Πρωτοβουλία Πολιτών είχε εκφράσει ισχυρές διαφωνίες. Επίσης, έγινε αναφορά στο Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, για το οποίο ο πρύτανης υποστήριξε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης, ώστε να το αξιοποιήσει, με παράλληλη δημιουργία κι άλλων αθλητικών χώρων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.