Στις 16 Μαϊου 2019 και ώρα 12:30 στο αμφιθέατρο Γ2.2 του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο Οργανισμός BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελεί τοπικό γραφείο του Πανευρωπαϊκού ομώνυμου οργανισμού BEST (Board of European Students of Technology). Ο BEST είναι μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, αποτελείται από 97 Πολυτεχνεία σε 34 χώρες σε όλη την Ευρώπη και αλληλεπιδρά με περισσότερα από 3.300 ενεργά μέλη καθώς και 1,7 εκατομμύρια φοιτητές κάθε χρόνο. Ως όραμα έχει την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων φοιτητών και την προσφορά επιπλέον γνώσεων σε αυτούς, σε ακαδημαϊκά και μη θέματα.

Ο BEST ως ο μεγαλύτερος πανευρωπαϊκός οργανισμός για φοιτητές μηχανικούς, κάνει το όραμά του πράξη μέσα από τις δράσεις που προσφέρει στους φοιτητές.

Οι δράσεις αυτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Συμπληρωματική εκπαίδευση → Διοργάνωση σεμιναρίων ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος, όπως και άλλων διοργανώσεων, με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών πολυτεχνείων και την προσφορά επιπλέον γνώσεων στους φοιτητές τους.

Ενασχόληση με την εκπαίδευση και τη βελτίωσή της → Συνεργασία μηχανικών στις ακαδημαϊκές και μη διοργανώσεις, προτάσεις για την βελτίωση της εκπαίδευσης των μηχανικών σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω διοργανώσεων όπου συζητούνται και προτείνονται λύσεις σε καίρια προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος σε ακαδημαϊκό επίπεδο, γεφύρωση των φοιτητών μηχανικών με τους αποφασίζοντες, ανάπτυξη του πνεύματος ομαδικότητας.

Επαγγελματική σταδιοδρομία → Ο BEST συμβάλλει θετικά στην επαγγελματική ανέλιξη του νέου μηχανικού, μέσω της Database βιογραφικών, των Career Newsletters και των Διοργανώσεων ημερίδων έκθεσης καριέρας. Μέσω αυτών φέρνει πιο κοντά τους φοιτητές μηχανικούς με την αγορά εργασίας καθώς και τις απαιτήσεις της.

Το τοπικό γραφείο του BEST Chania εδρεύει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου και δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα τοπικά γραφεία του BEST στην Ευρώπη καθώς και ένας από τους παλαιότερους μη-κερδοσκοπικούς φοιτητικούς οργανισμούς του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων λειτουργίας, έχει έρθει σε στενή επαφή με την τοπική κοινωνία των Χανίων, φοιτητές και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και συνεργάτες από όλη την Ελλάδα.

Με συνεχή παρουσία στη ζωή του Πολυτεχνείου, προσφέρει μια πολυδιάστατη διέξοδο από τα τετριμμένα μέσω των δράσεων που διοργανώνει και ενεργοποιεί τους φοιτητές μηχανικούς ώστε να λάβουν πρωτοβουλίες και να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Παράλληλα, δίνει ευκαιρίες στους φοιτητές μηχανικούς, των υπόλοιπων Πολυτεχνείων, της Ευρώπης να γνωρίσουν τα Χανιά και το Πολυτεχνείο Κρήτης, την ποιότητα των μαθημάτων στην Ελλάδα και την παραγωγή τεχνολογίας στην χώρα μας.

Επίσης, ξένοι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους, τα ήθη και τις συνήθειες του τόπου, ανακαλύπτουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς και τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης.

Ο BEST Chania σ’ αυτά τα 25 χρόνια της ιστορίας του, έχει πραγματοποιήσει 33 εξωτερικές διοργανώσεις (external events) για την ανάπτυξη των Ευρωπαίων φοιτητών, 15 εσωτερικές διοργανώσεις (internal events) για την ανάπτυξη και την λειτουργία του οργανισμού και 30 τοπικές διοργανώσεις (local events) για την εξέλιξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και την βελτίωση της λειτουργίας του.

Με αφορμή τα 25 έτη αδιάκοπης λειτουργίας του γραφείου μας διοργανώνουμε μια ημερίδα για να γιορτάσουμε το επίτευγμα αυτό,η μέρα αυτή θα αφιερωθεί σε παρουσιάσεις και ομιλίες για το έργο και τις δράσεις του BEST τα τελευταία χρόνια.

Συγχρόνως, θα δοθεί η ευκαιρία σε φορείς και εταιρίες, να συμμετέχουν με τη μορφή παρουσίασης ή ομιλίας και να προωθήσουν τις δικές τους δράσεις. Όλη η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς προσκεκλημένα θα είναι και μέλη της Διοίκησης του Πολυτεχνείου. Τέλος, θα τιμηθούν καθηγητές αλλά και φορείς των οποίων η συνεισφορά τα τελευταία πέντε χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων μας.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook