Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Το Συμβούλιο, το οποίο συστάθηκε με τον νόμο 3867/2010, έχει ως στόχο να παρακολουθεί τη σχέση και δυναμική μεταξύ των συστημάτων της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις κεφαλαιαγορές, το τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα, καθώς και την προληπτική δράση κατά ακραίων καταστάσεων και κρίσεων.

Επίσης, στόχος είναι η διασφάλιση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των εθνικών ανεξάρτητων εποπτικών αρχών του χρηματοοικονομικού τομέα, για τον συντονισμό της χρηματοοικονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, μετείχαν, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Ιωάννης Παπαδάκης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Π. Θωμόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αν. Γαβριηλίδης και ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλ. Πλασκοβίτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook