Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων, Νίκο Βουρλάκη επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης  την Τετάρτη 15/5.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους κρίνεται γόνιμη καθώς αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι υπηρεσίες αυτές. Συγκεκριμένα πρόκειται για υπηρεσίες οι οποίες έχουν υπερφορτωθεί με αρμοδιότητες, παρά το ελάχιστο προσωπικό και την υποχρηματοδότηση και παλεύουν να ανταπεξέλθουν σε αντίξοες συνθήκες. Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι το κράτος να παρεμβαίνει ουσιαστικά στη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών αντί να φορτώνει τους Δήμους με επιπλέον βάρη για να παίξει καλύτερα η υπηρεσία το ρόλο της και να μεριμνήσει έτσι ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα στο Νομό όπως η Υψηλή Ζώνη Άδρευσης Χανιά-Κολυμπάρι και να αποκατασταθούν οι ζημιές μετά από τις πρόσφατες κακοκαιρίες.

Επίσης το κλιμάκιο επισκέφθηκε αποθήκες και το Λογιστήριο  του ΣΥΝΚΑ. Η συζήτηση με τους εργαζόμενους είναι αποκαλυπτική των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ζητήματα όπως η κατάργηση της Κυριακής-Αργίας, την οποία όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, πλην των αγωνιστών με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια, υποστήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα απασχολούν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους. 

Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι παρά την όποια κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το εφτά μέρες δουλειά τελικά η μόνη γνήσια φωνή αντίστασης έρχεται μόνο μέσα από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια και τα ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλλήματα και να βάλουν τελικά μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook