Λαχταριστή συνταγή που μυρίζει θάλασσα
  
Υλικά για 4 άτομα

1 ½ κιλό καλαμάρια
100 γραμμάρια ρύζι
40 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό
Χυμός λεμονιού
Ελαιόλαδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα καλαμάρια και χωρίζετε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το σώμα.
  • Τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
  • Ψιλοκόβετε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μισό λάδι και τις ντομάτες.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 7  με 8 λεπτά σε δυνατή εστία.
  • Στη συνέχεια στραγγίζετε το ρύζι και το ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνετε στην άκρη.
  • Εν τω μεταξύ ρίχνετε σε ένα μούλτι τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ανακατεύετε το μείγμα λιαστής ντομάτας με το ρύζι και γεμίζετε με ένα κουταλάκι τα καλαμάρια.
  • Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνετε τα γεμιστά καλαμάρια.
  • Ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook