Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Σ

τη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Αθανασόπουλος καθώς και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Στη συνάντηση τέθηκαν εκ μέρους της Ένωσης επιγραμματικά τα κάτωθι όπως ανακοινώθηκε:

(α) Δύο αιτήσεις έκτακτων μεταθέσεων συναδέλφων μας στην Δ.Α. Χανίων από υπηρεσίες της Αττικής που υπηρετούν σήμερα για τραυματισμό ένεκα τρομοκρατικού χτυπήματος ο πρώτος και για σοβαρό πρόβλημα υγείας ο δεύτερος.

(β) Υπενθύμιση αιτήματός μας για επέκταση ευεργετικών νομοθεσιών προς τους τρίτεκνους και πολύτεκνους συναδέλφους μας, οι οποίες ισχύουν μέχρι σήμερα μόνο για το Πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομές, διαχωρίζοντας έτσι και πάλι τους συναδέλφους μας σε «αποπαίδια»… 

(γ) Υπενθύμιση αιτήματός μας για επέκταση χορήγησης επιδόματος παραμεθορίου στους συναδέλφους μας υπηρετούντες στον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου, όπου μέχρι σήμερα δεν έχει διορθωθεί η αδικία αυτή! Αν τα 100 ευρώ το μήνα ρίξουν «έξω» τον κρατικό προϋπολογισμό ας τα κόψουν από «καρεκλοκένταυρους»… 

(δ) Εκφράστηκαν τα έντονα παράπονά μας για την άδική από πλευράς Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ., αντιμετώπιση της Δ.Α. Χανίων όσον αφορά τις τελευταίες τακτικές θέσεις που ανοίχτηκαν για το έτος 2019, γεγονός το οποίο αποδέχθηκε, κατόπιν πιέσεως του Προέδρου μας και θα στείλει επιπλέον 3 άτομα με απόσπαση για τη θερινή περίοδο.

(ε) Υπενθύμιση αιτήματός μας για το έννομο δικαίωμα στην αυτοάμυνά των συναδέλφων μας τελούντων σε υπηρεσία γραφείου καθώς το Αρχηγείο μας τους αφαιρεί την άδειας κατοχής και οπλοφορίας των υπηρεσιακών τους όπλων. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τους κακοποιούς….

(στ) Υπενθύμιση αιτήματός μας για άρση αδικιών κατά την μετατροπή  Άδειας Ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος που έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία, σε πολιτική άδεια οδήγησης, καθώς παράτυπα αποκλείονται όσοι συνάδελφοί μας εξέδωσαν υπηρεσιακές Άδειες από 19-01-2013 και εντεύθεν.

(ζ) Υπενθύμιση αιτήματός μας για άμεση χορήγηση κατάλληλου υπηρεσιακού λεωφορείου για μεταγωγές κρατουμένων στο Τμήμα Μεταγωγών - Δικαστηρίων Χανίων, καθώς το υπάρχων κρίνεται επιεικώς ακατάλληλο. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να εκτελούν βάρδια οι συνάδελφοί μας και ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύουν να βρεθούν ποινικά και πειθαρχικά κατηγορούμενοι λόγω ανευθυνότητας της Διοίκησης.

(η) Υπενθύμιση αιτήματός μας για άμεση διευκρίνιση των  εξαιρετικών περιπτώσεων, κάτω από τις οποίες θα ζητείται η συνδρομή της Αστυνομίας στις μεταφορές ασθενών σε μονάδες Ψυχικής Υγείας, την παρούσα χρονική στιγμή, όπου εκκρεμεί η Δημόσια Διαβούλευση για το εν λόγω ζήτημα. Είναι έντονες οι ανησυχίες ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και οι συνάδελφοί μας θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν αμέτρητες μεταφορές ψυχικά ασθενών σε σχετικές μονάδες, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τη σωματική τους ακεραιότητα όσο και των ασθενών!

Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σύμπλευσης! Πλην όμως επειδή, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί "είναι μέρες εκλογών ελπίζουμε να μην επηρεαστεί η Ηγεσία μας και ακολουθήσει το ρητό « Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια…».