Δήμος Χανίων…. 49 δημοτικοί σύμβουλοι!!

Ακούγονται πολλοί –  όμως με τα χρόνια μοιάζουν τόσο λίγοι… 

Τι θα ζητούσαμε αλήθεια από ένα δημοτικό σύμβουλο;

Καταρχάς, να μην αρκείται στο να συμμετέχει στα δημοτικά συμβούλια, να μην ικανοποιεί προσωπικές φιλοδοξίες, να είναι μάχιμος, στους δρόμους, να συζητά, να επισημαίνει, να αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα του τόπου, με στόχο και όραμα.

Να έχει ήδη επάγγελμα και να μην προσδοκά ίδιον όφελος από την κάθοδό του στην πολιτική σκηνή. 

Να εκπροσωπεί τους πολίτες, εκφράζοντας και μεταφέροντας τις αγωνίες τους, να μην είναι δυσπρόσιτος και αλαζόνας, να μην αισθάνονται οι συμπολίτες ντροπή γι΄ αυτόν, αλλά θαυμασμό και να είναι ο ίδιος πρότυπο για τους συντοπίτες του.

Να περπατάει στην πόλη, στα χωριά, στις πλατείες με ψηλά το κεφάλι, και να μη χαλαρώνει ποτέ, επισημαίνοντας κάθε φορά τις «παραφωνίες» και φυσικά να συγκρούεται– αντί να «μοιράζει» χειραψίες..

Αλήθεια στις 26 Μαΐου θα εκλέξουμε τέτοιους συμβούλους;

Είναι οι κουμπάροι μας, τα πρωτοξάδελφα, οι θείοι, οι θείες, οι φίλοι πρόσωπα με τα ως άνω χαρακτηριστικά;

Είναι όσοι κατά το παρελθόν «τακτοποίησαν» μια υπόθεσή μας;

Είναι κριτήριο για να ψηφίσουμε κάποιον, το να είναι γείτονας, συγγενής, «κολλητός» ή να αισθανόμαστε υποχρέωση;

Τί συμβούλιο θα συγκροτηθεί αν απαρτίζεται από τέτοια πρόσωπα και πώς θα προάγει τα Χανιά μας;

Αρκεί η όποια σχέση μας να αναγάγει κάποιον σε ικανό δημοτικό σύμβουλο; Σε μία προσωπικότητα με ανιδιοτέλεια, έτοιμη να θυσιάσει το χρόνο της για το δήμο αναλαμβάνοντας διαρκώς νέες προκλήσεις; Και άραγε μπορεί;

Γιατί να στηρίξουμε άτομα που ενδεχομένως μας κλείνουν το μάτι πονηρά, δηλώνουν «μέσα στα πράγματα», απασχολούν τα δικαστήρια, διπλοπαρκάρουν, πετούν σκουπίδια όπου βρουν, ζητούν ως «άρχοντες» της πόλης να γίνονται τα στραβά μάτια για τους ίδιους ή για τους φίλους και ψηφοφόρους τους; Και αν όχι ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι, αναρωτιέμαι, ποιος οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα; Από πού θα γίνει η αρχή; Γιατί να διαιωνίσουμε καταστάσεις που κατακρίνουμε; Πώς θα γίνουν τα Χανιά μας, η πόλη- πρότυπο που ονειρευόμαστε; 

Η ψήφος μας, είναι το βήμα μας, η δύναμή μας, η ώρα να μιλήσουμε και να ακουστούμε. Οι εκλογές αυτές είναι διαφορετικές από τις άλλες, επειδή ο νέος Νόμος «Κλεισθένης» μας επιβάλλει να επιλέξουμε τους ικανούς, εκείνους που θα μπορέσουν την επόμενη ημέρα να συνεργαστούν μεταξύ τους αρμονικά τηρώντας δημοκρατικές διαδικασίες, μακριά από στείρα αντιπολίτευση περιφρουρώντας τα συμφέροντα όλων των πολιτών. 

Ψηφίστε λοιπόν εκείνους που μπορούν να προσφέρουν στα δημοτικά συμβούλια, και στην κοινωνία, τους άξιους στη ζωή και στον επαγγελματικό στίβο, τους έντιμους και όχι εκείνους που απλά … κάνουν καλή παρέα. Σε κανέναν δε χρωστάτε. Και μη φοβάστε. Μία τέτοια επιλογή θα είναι θετική, γιατί θα συντελεστεί ένας γενικότερος εξορθολογισμός. Επιλέξτε αυτούς που αποτελούσαν πάντα πρότυπο για εσάς για την ηθική και εργατικότητά τους… 

Πιστέψτε με, τέτοια άτομα βρίσκονται σε όλους τους συνδυασμούς…

Αναδείξτε τους…

Για το καλό του τόπου μας.

Για να πάψουν τα Χανιά να είναι ο πιο όμορφος προορισμός «μόνο στα χαρτιά».

O Νίκος Ι. Χαζιράκης, είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, υποψήφιος Δημοτικούς Σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Σημανδηράκη «για τα Χανιά»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook