Αξιοποίηση - συνεργασία - διάλογος - συνεννόηση με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που η δημοτική πίεση θα επιδιώξει να προωθήσει συμμετέχοντας σε μια δημοτική αρχή

«Το μείζον διακύβευμα αυτών των εκλογών για τον Δήμο μας είναι αν θα συνεχιστεί η διαχείριση που έχει ευνοήσει ή έχει παραδοθεί σε ιδιοτελή συμφέροντα μικρών ομάδων ή "κολλητών", σε βάρος του δικαίου, της λογικής των αναγκών της πόλης» ανέφερε ο επικεφαλής της κίνησης, Γιάννης Σαρρής κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, προσθέτοντας ταυτόχρονα οτι το πρωτο ζήτημα που θα επιχειρήσει να προωθήσει στο δήμο την επόμενη ημέρα είναι η συνεργασία - συνεννόηση με τους εργαζομένους των δημοτικών υπηρεσιών.

Στο εκλογικό κέντρο της κίνησης, δίπλα στο δημαρχείο, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξη στην δημοτική  κίνηση του Γιάννη Σαρρή καθώς και εκατοντάδες φίλοι/φίλες της Πρωτοβουλίας Πολιτών υπογράμμισαν με την παρουσία τους τη διάθεσή τους να συνεχίσουν προσπάθεια που εδώ και πέντε χρόνια καταβάλλει ακατάπαυστα η κίνηση για τα δημοτικά πράγματα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλεια Βαγιωνάκη, ο πρώην γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Αρναουτάκη, Αντώνης Παπαδεράκης αλλά και ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Ανδρέας Παπανδρέου, 

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος της κίνησης Γιάννης Σαρρής «διεξήγαμε μιαν έντιμη και συνεπή στις αξίες μας προεκλογική καμπάνια. Μακριά από χρυσοπληρωμένη  δημοσιότητα και σωτηριολογικές προσεγγίσεις μείναμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας και στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου και των ανθρώπων του. Είμαστε ίσως η μόνη παράταξη της αντιπολίτευσης που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν διαρκώς παρούσα όταν άλλοι …έσωζαν τα Χανιά από το σπίτι τους. Είμαστε η κίνηση  η οποία πολιτεύτηκε με απαράβατο σημείο αναφοράς τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και όχι με βάση τις καρέκλες, τις καριέρες,  τις πελατειακές σχέσεις.»


Υπογράμμισε επίσης ότι «το μείζον διακύβευμα αυτών των εκλογών για τον Δήμο μας είναι αν θα συνεχιστεί η διαχείριση που έχει ευνοήσει ή έχει παραδοθεί σε ιδιοτελή συμφέροντα μικρών ομάδων ή "κολλητών", σε βάρος του δικαίου, της λογικής των αναγκών της πόλης.»

Για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «αυτού του τύπου η διαχείριση ζημίωσε τα Χανιά. Τα ίδια προβλήματα – το κυκλοφοριακό, οι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώρο , η υποβάθμιση των περιαστικών περιοχών κ.λπ. σέρνονται χρόνια τώρα, επειδή δεν πρέπει να θιγεί το συμφέρον ενός ελάχιστου κατεστημένου που νέμεται τα Χανιά.»


Καταλήγοντας ο κ. Σαρρής σημείωσε πως «η ενίσχυση της Πρωτοβουλίας Πολιτών είναι μια δοκιμασμένη επιλογή. Με το να κερδίσει η Πρωτοβουλία Πολιτών πρωτεύουσα θέση στα δημοτικά πράγματα  διασφαλίζεται η αναγκαιότητα να περπατήσουν τα Χανιά σε δρόμους προοδευτικής ανάταξης του Δήμου αντί σε  καταστάσεις συντηρητικής οπισθοδρόμησης με πολύ δυσμενείς συνέπειες στη ζωή των δημοτών».

Ο Γιάννης Σαρρής στο τέλος της ομιλίας του σημειώσε οτι το πρώτο μέτρο που θα ακολουθήσει συμμετέχοντας σε μια δημοτική αρχή είναι η πλήρης αξιοποίηση - συνεργασία - διάλογος - συνεννόηση με εργαζόμενους σε υπηρεσίες του δήμου. Ο επικεφαλής της κίνησης "Πρωτοβουλία Πολιτών", επεσήμανε οτι δεν νοείται σε κρίσιμα θέματα, όπως πχ το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το ζήτημα των νέων σχολείων,  οι εργαζόμενοι να είναι οι τελευταίοι που ενημερώνονται από τα δελτία τύπου για το τι έχει μεσολαβήσει.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε μέχρι αργά με μουσική, μεζέδες και χαμόγελα!