Άχαρη συχνά είναι η θέση όποιου κατέχει θέση ευθύνης για μεγάλο διάστημα, καθώς πρέπει όχι μόνο να αποδεικνύει την αξιοπιστία του αναδεικνύοντας τα όσα έχει κάνει, αλλά και να την υπερασπίζεται απολογούμενος για τα όσα δεν έπραξε.

Υπό την έννοια αυτή οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη δυσκολία της θέσης του κ. Γιώργη Μαρινάκη καθώς από τη μια έπρεπε να μας θυμίζει τα όσα έκανε δικαιολογούμενος ταυτόχρονα για τα όσα παρέλειψε. 

Σε κάθε περίπτωση τα θέματα αναδείχτηκαν, ο κ. Θοδωρής Νίνος μας εξέθεσε τη δική του προοπτική και οι Ρεθεμνιώτες θα πάμε την Κυριακή να επιλέξουμε τους επόμενους αρχόντους μας. Γιατί ας θυμόμαστε πως οι σημαντικές εκλογές είναι την πρώτη Κυριακή, τότε εκλέγουμε τους συμβούλους. Ότι και να γίνει τη δεύτερη Κυριακή, πραγματικός δήμαρχος θα είναι αυτός που θα ελέγχει το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι κ.κ. Νίνος και Μαρινάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τους οικισμούς, την Παλιά Πόλη, την ΚΕΔΗΡ, τα θέματα της «καθημερινότητας», αλλά και για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης και το κυκλοφοριακό. Ο κ. Μαρινάκης προέβαλε το έως τώρα έργο και ζήτησε κι άλλο χρόνο για να κάνει όσα δεν πρόλαβε, ενώ ο κ. Νίνος αναδείκνυε τα σφάλματα, τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες της απελθούσης δημοτικής αρχής, παρουσιάζοντας τα δικά του σχέδια για τον τόπο.

Μοναδική θα λέγαμε έκπληξη, η αλλαγή στάσης του κ. Μαρινάκη για την ανάγκη δημιουργίας τρίτης, μετά την Λεωφόρο και τη Μοάτσου   οδικής αρτηρίας στην πόλη (ο λεγόμενος περιφερειακός), την οποία άλλαξε με μία θα λέγαμε μοιρολατρική «ο πληθυσμός αυξήθηκε πέραν του σχεδιαζόμενου, από 18 στις 50 χιλιάδες άτομα». Προχώρησε μάλιστα τη σκέψη του με την άρνηση γενικευμένου κυκλοφοριακού προβλήματος, αποδίδοντας το στην παρουσία εκπαιδευτικών μονάδων στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Νίνος από την πλευρά του επιμένει στη διάνοιξη της περιφερειακής οδού, καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης. Ο περιφερειακός όπως χαρακτηριστικά είπε μετά την επέκταση θα «καταστεί η κεντρική οδική αρτηρία της πόλης».

Θα ήθελα να τελειώσω την τελευταία πριν τις εκλογές στήλη με την ανάδειξη ενός σημαντικότατου το μέλλον του πανεπιστημίου, άρα και του τόπου, έργο: την υπογραφή από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και Ηράκλειο καθώς και την αποπεράτωση του Αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου.

Το κάνω για δύο λόγους. Αφενός γιατί μπήκε και αυτό στον προεκλογικό αγώνα του «ποιος είπε τι στο δημοτικό συμβούλιο» λες και αυτό είναι που μέτρησε. Αφετέρου και σημαντικότερο για να αποδώσω τον σεβασμό που πρέπει στον άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πίσω από όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης των σχολών της πολιτείας μας: τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας κ. Κώστα Σπανουδάκη. Ευχαριστούμε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook