Από το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον αριθμό των τμημάτων, δείγμα ότι δεν υπάρχει έλεγχος - Δείτε φωτογραφίες από Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή και Νέο Ηράκλειο

Μπορεί η εκλογική διαδικασία να ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, ωστόσο για αρκετή ώρα μετά το πέρας του χρονικού αυτού ορίου αρκετά εκλογικά τμήματα παρέμεναν ανοιχτά.

Από το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνουν την εικόνα αυτή χωρίς, όμως, να είναι σε θέση να δώσουν ακριβή αριθμό ή περιοχές στις οποίες συμβαίνει αυτό, δείγμα ότι δεν υπάρχει έλεγχος της εκλογικής διαδικασίας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη από τις εικόνες που είχαν καταγραφεί λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και οι οποίες μαρτυρούσαν ότι οι ψηφοφόροι έπρεπε να κάνουν αρκετή υπομονή για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Το γεγονός αυτό οφείλεται από τη μία στις ελλείψεις που υπήρξαν σε πολλές περιοχές στις εφορευτικές επιτροπές, αλλά και στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας, αφού είναι τετραπλή, με κάλπες για τις ευρωεκλογές αλλά και τις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. 

Ετσι, οι ψηφοφόροι αναγκάζονταν να περιμένουν για να ψηφίσουν ακόμη και μισή ώρα στην ουρά και βέβαια όχι μόνο μία φορά, αφού ψήφιζαν σε δύο ξεχωριστά τμήματα, κάτι που προκαλούσε τη συμφόρηση.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες από εκλογικά κέντρα στη Γλυφάδα και το Π. Φάληρο.