Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτιμά ο συνδυασμός "Ανυπόταχτη Κρήτη" σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κρητικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη νέα περιφερειακή αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανυπόταχτης Κρήτης:

"Η Ανυπόταχτη Κρήτη ευχαριστεί όλους και όλες που την τίμησαν με τη ψήφο τους στην πολιτική μάχη που δόθηκε στα πλαίσια των εκλογών για την περιφέρεια Κρήτης. Ήταν μία δύσκολη μάχη, η οποία δόθηκε από τα μέλη και τους φίλους της κίνησης με αυταπάρνηση. Μια μάχη που δόθηκε απέναντι την απογοήτευση του λαού και τον διασυρμό της έννοιας της Αριστεράς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην άνοδο της Δεξιάς και απέναντι στο αντιδημοκρατικό πλαίσιο εκλογών που έχει θεσπίσει ο «Κλεισθένης». Παρόλα αυτά -όπως το 2010 και το 2014- η Αντικαπιταλιστική Αριστερά θα εκπροσωπείται για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο φανερώνοντας ότι αποτελεί ένα υπαρκτό, μάχιμο και πολιτικά υπολογίσιμο ρεύμα στην Κρήτη, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Το συνολικό αποτέλεσμα στις Περιφερειακές εκλογές στην Κρήτη με τα υψηλά ποσοστά της παράταξης Αρναουτάκη, που στηριζόταν από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και το μεγαλύτερο μέρος του τοπικού κεφαλαίου συνιστά αρνητική εξέλιξη. Ο κρητικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη νέα περιφερειακή αρχή. Η επέλαση του κεφαλαίου στο νησί, η περιβαλλοντική καταστροφή (πχ, ΒΑΠΕ, αεροδρόμιο Καστελλίου) και η πολεμική απειλή λόγω των εξορύξεων θα συνεχιστούν και για την επόμενη τετραετία. Άλλωστε, η 7ήμερη εργασία που ετοιμάζεται να φέρει η επόμενη κυβέρνηση ισχύει ήδη για τους χιλιάδες εργαζόμενους της Κρήτης στην τουριστική σεζόν. Στα θετικά, ωστόσο, καταλογίζουμε τη μείωση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής, που εκφράστηκε και στις περιφερειακές εκλογές, αλλά και την αδυναμία της να εμφανιστεί συγκροτημένα στην προεκλογική περίοδο στο νησί.

Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα είμαστε μαχητική αντιπολίτευση μέσα στο συμβούλιο από τη θέση υπεράσπισης του εργατικού και λαϊκού κινήματος επιδιώκοντας την κοινή δράση με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς εντός του περιφερειακού συμβουλίου (Λαϊκή Συσπείρωση και Ξαστεριά) αλλά και εκτός αυτού. Θα συμβάλουμε στο συντονισμό και την ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται και έπονται. Παράλληλα, θα είμαστε παρόντες στο αντιφασιστικό κίνημα, στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στο κίνημα για την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, των ελεύθερων δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος.

Καλούμε όλους και όλες που υποστήριξαν με την ψήφο τους την Ανυπόταχτη Κρήτη να παραμείνουν ενεργητικά δίπλα στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε. Τους καλούμε να συμμετέχουν και στην Ανυπόταχτη Κρήτη, που θα συνεχίσει να λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, με συνελεύσεις για τη λήψη των αποφάσεων, με συλλογική εκπροσώπηση και εναλλαγή.

Οι λαϊκές ανάγκες θα μπουν σφήνα στα σχέδια τους!"