Πολώνεται το εκλογικό κλίμα στα Χανιά οδεύοντας προς τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Η ανάρτηση δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Παναγιώτη Σημανδηράκη, Μιχάλη Καλογριδάκη, στην οποία κατέληγε στη φράση "Ραντεβού στα Γουναράδικα", πυροδότησε αντιδράσεις και σχολιάστηκε αρνητικά με αποτέλεσμα λίγο αργότερα ο Μιχάλης Καλογριδάκης να κατεβάσει την ανάρτηση και να την αντικαταστήσει με άλλη ανάρτηση στην οποία ζητούσε συγγνώμη.

Η ανάρτηση αυτή ωστόσο, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την αντίδραση του υποψηφίου δημάρχου, Άρη Παπαδογιάννη, ο οποίος καυτηριάζει τη σύνδεση των "νέων ιδεών" με φράσεις και νοοτροπίες τύπου  "Ραντεβού στα Γουναράδικα".

Ο κ. Παπαδογιάννης σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων, καλεί τον Παναγιώτη Σημανδηράκη να ξεκαθαρίσει στους πολίτες των Χανίων "αν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει στο δήμο Χανίων με την «απλή αναλογική», χωράει «Ραντεβού στα Γουναράδικα» και επιστροφή στις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής ιστορίας…;"

Τέλος τονίζει ότι η κυβίστηση του κ. Καλογριδάκη δεν πείθει και καλεί τον Παναγιώτη Σημανδηράκη να προχωρήσει στην αποπομπή του συμβούλου του.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη Παπαδογιάννη:

"Νέες ιδέες με… Ραντεβού στα Γουναράδικά

Με μια φράση «σήμα κατατεθέν» του Άρη Βελουχιώτη, ο  νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Σημανδηράκη «Για Τα Χανιά» Μιχάλης Καλογριδάκης - ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί και την «συνέχεια» Βάμβουκα  με νέα ταμπέλα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων - έκλεισε το διαδικτυακό ευχαριστήριό του προς τους πολίτες που τον ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Λίγα λεπτά αργότερα, η επίμαχη φράση «Ραντεβού στα Γουναράδικα» είχε εξαφανιστεί ως δια μαγείας  αλλά επί της ουσίας η κίνηση αυτή αποτελεί τον «προάγγελο», για τις πολυδιαφημισμένες «νέες αντιλήψεις» που φέρνουν κάποιοι στο δήμο Χανίων.

Το ίδιο ακριβώς ραντεβού να θυμίσουμε, είχε κλείσει το 2013 και  ο... αναρχοαυτόνομος τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα εμφυλίου πολέμου, μέσα στην βουλή. Η υιοθεσία μιας τέτοιας φράσης - πρακτικής ως εκ τούτου, δείχνει να δημιουργεί προφανώς και νέα δεδομένα για το σκεπτικό που διαμορφώνεται στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου. 

Οι πολίτες των Χανίων  δεν πρέπει να ξεχάσουν και κάτι ακόμη:  Το… ραντεβού αυτό «κλείστηκε» από τον κ. Καλογριδάκη, ενώ  δεν είχαν περάσει ούτε καν 24 ώρες,  από το άτυπο «δαχτυλίδι» που φρόντισε να δώσει στον πλέον «ροζ- κόκκινο» υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο απερχόμενος Τάσος Βάμβουκας αλλά και λίγο μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση έμμεσης στήριξης του κ. Γιάννη Σαρρή ο οποίος αποτελούσε την επίσημη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά .

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει εδώ και τώρα να απαντήσει αν δικαιολογεί, υιοθετεί και εξακολουθεί να βρίσκει λόγους να συμπορεύεται με στελέχη που πρεσβεύουν τέτοιες αντιλήψεις που διχάζουν τους πολίτες των Χανίων .

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει εδώ και τώρα να απαντήσει αν ο κ. Καλογριδάκης και τα «Ραντεβού στα Γουναράδικα» αποτυπώνουν τις νέες ιδέες και αντιλήψεις «Για τα Χανιά»…

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει να απαντήσει εδώ και τώρα αν ο κ. Καλογριδάκης έχει θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και στις «συνέργειες» που επιβάλει ο Κλεισθένης για την επόμενη ημέρα στο δήμο Χανίων.

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει να ξεκαθαρίσει στους πολίτες των Χανίων αν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει στο δήμο Χανίων με την «απλή αναλογική», χωράει «Ραντεβού στα Γουναράδικα» και επιστροφή στις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής ιστορίας…;

Η κυβίστηση Καλογριδάκη λίγη ώρα αργότερα από την εξαφάνιση της επίμαχης φράσης από την ανάρτηση του, με την αιτίαση ότι «αυτή δεν εκφράζει ούτε τον ίδιο, ούτε το συνδυασμό του και την προσπάθεια τους», δεν πείθει κανένα και η αποπομπή του αποτελεί για την ομαλή λειτουργία του νέου δημοτικού συμβουλίου αλλά και για τον κ. Σημανδηράκη, «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ»"