Αφράτη λιχουδιά με πλούσια γέμιση

Υλικά για 4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
½ φλιτζάνι φουντουκόψιχα σε πούδρα
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Για τη διακόσμηση

αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη
σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνετε με την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. και στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνετε τη γέμιση και κλείνετε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
  • Αλείφετε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
  • Ψήνετε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).
  • Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζετε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι σοκολάτας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook