Εντονη θα είναι η αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου στους Αγίους Αποστόλους.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 4ου αγώνα τριάθλου "Chaniathlon", ολυμπιακής και σπριντ απόστασης και του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παρατριάθλου (σε συνεργασία με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) παραχωρήθηκε την Τετάρτη (05/06) συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Χανίων. Παράλληλα θα γίνει ο 2ος Μαραθώνιος Υγείας και Ευεξίας ηλικίας 50+ (σε συνεργασία με τον ΔΟΚΟΙΠΠ και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων) ένας αγώνας που καθιερώνεται ως θεσμός.

Η προϊστάμενη του τμήματος αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Λίνα Ψούνη τόνισε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εκτός από τον αγώνα τριάθλου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο Πανελλήνιος αγώνας Παρατριάθλου. Αφού ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, να καλέσουμε τον κόσμο για να συμμετάσχει τόσο στους ερασιτεχνικούς αγώνες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα όσο και να συνεισφέρουν εθελοντικά».

Η αρμόδια σε θέματα αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη δήλωσε τα εξής: «Αυτοί οι αγώνες μας θυμίζουν την ανάγκη της επαφής του ανθρώπου με τη φύση, την ανάγκη του για κίνηση και για διατήρηση της φυσικής του κατάστασης. Καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα και τα συναισθήματα αλληλεγγύης και συνοχής της Κοινότητας, καθώς συμπεριλαμβάνεται σ΄ αυτές το πρωτάθλημα Παρατριάθλου, κάνοντας πράξη την αρχή “όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής Παρατριάθλου Νίκος Κουμπενάκης ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστούμε πολύ τον “Άνεμο” που δέχτηκε, παράλληλα με το Τρίαθλο, να πραγματοποιηθεί και το πανελλήνιο Παρατριάθλου, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Οι συμμετοχές θα φτάσουν τις 15 και είναι ένας πολύ καλός αριθμός. Οι αθλητές θα αγωνιστούν στην επίσημη ολυμπιακή απόσταση παρατριάθλου».

Στον Μαραθώνιο Υγείας και Ευεξίας ανθρώπων ηλικίας 50+ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Μανούσος Φοβάκης επισημαίνοντας τα εξής: «Γίνεται θεσμός αυτός ο Μαραθώνιος και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βοηθά στη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία όλων όσων συμμετάσχουν. Είμαστε ικανοποιημένοι που, κάτι που ξεκίνησε επί δικής μας δημοτικής αρχής, καθιερώνεται ως θεσμός».

Τέλος, η διευθύντρια του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Κατερίνα Κουνελάκη δήλωσε τα εξής: «Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους ηλικίας άνω των 50 ετών να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα. Στόχος είναι η διατήρηση της καλής υγείας, της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, η καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων και εν κατακλείδι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ταυτόχρονα μέσω του αγώνα αυτού ευνοείται η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
Σάββατο 8 Ιουνίου
16:00 Τεχνική ενημέρωση αθλητών στην αίθουσα εκδηλώσεων Ζυγός (Κάτω Δαράτσος)
Ο Χρήστος Γαρέφης απαντάει σε παιδιά και ενήλικες σε ότι και όπου μπορεί να φανεί χρήσιμος
18:30 Εxtra Event: Swim Run (300μ κολύμπι, 1000 τρέξιμο Χ 2)
19:00 Παιδικό Aquathllon (κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία)
19:30 2ος Μαραθώνιος Υγείας κ Ευξίας 50+ (Σε συνεργασία με το ΔΟΚΟΙΠΠ και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων)
20:00 Pasta Party

Κυριακή 9 Ιουνίου
07:30 Εκκίνηση αγώνων"CHANIATHLON" & "1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παρατριάθλου"
12:00 Απονομές

Όποιος επιθυμεί (αθλητής ή εθελοντής ) μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στη σελίδα www.chaniathlon.com. Επίσης στον αγώνα θα συμμετέχουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία 60-65 Χρήστος Γαρέφης, η πρωταθλήτρια Ελλάδος Τζένη Μπουλμέτη, ο 3 φορές νικητής του αγώνα Αλυφαντής Γιώργος

Διοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ΑΠΣ Άνεμος 

Ο Δήμος Χανίων με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους εξής: Την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, το τμήμα Τροχαίας, το Λιμενικό σώμα Χανίων, την εθελοντική Ναυαγοσωστική Ομάδα ΕΝΑΜΟΝΟΧ, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Χανίων.