Αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στέλνοντας το μήνυμα ότι όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο τα πάντα γίνονται.

Ο χώρος των πρώην κρατητηρίων στα Δικαστήρια των Χανίων μετατράπηκε σε χώρο όπου πλέον στεγάζονται τα γραφεία και η βιβλιοθήκη του δικηγορικού συλλόγου της πόλης.

Ο χώρος βρίσκεται στο δυτικό ισόγειο του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας , ανήκει πλέον στην Περιφέρεια και εκεί παλαιότερα στεγάζονταν τα κρατητήρια της Ασφάλειας και στη συνέχεια, έγιναν χώρος αποθήκευσης του αρχείου της πολεοδομίας του δήμου Χανίων.

Η υγρασία και η διάβρωση είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο κτήριο που έμοιαζε περισσότερο εγκαταλελειμμένο αν και βρισκόταν ουσιαστικά στον χώρο όπου «χτυπούσε» η καρδιά της δικαιοσύνης

Όταν με απόφαση του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα η πολεοδομία μεταφέρθηκε σε δημοτικό χώρο στην περιοχή της Σούδας αφού υπήρξε συμφωνία μεταξύ δήμου, Περιφέρειας και δικηγορικού συλλόγου, βρέθηκαν οι πιστώσεις που απαιτούντο για να πάρει ο χώρος τη σημερινή του μορφή και άμεσα άρχισαν οι απαραίτητες εργασίες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «η ενέργεια αυτή είναι δείγμα πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ένας δημόσιος χώρος. Αυτό που χρειάζεται είναι βούληση. Η Περιφέρεια διαθέτοντας ένα ποσό 150 χιλιάδων ευρώ προχώρησε στην πλήρη διαμόρφωση του χώρου ο οποίος και παραχωρήθηκε στο δικηγορικό σύλλογο».

Πλέον ο δικηγορικός σύλλογος φιλοξενεί εκεί τις βασικές του δραστηριότητες όπως η γραμματεία του, το λογιστήριο και άλλες υπηρεσίες.
Παράλληλα απελευθερώθηκε και αίθουσα στο δικαστικό μέγαρο που ο σύλλογος χρησιμοποιούσε και εκεί γίνονται σήμερα δίκες συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

Την ικανοποίηση του για το νέο χώρο εκφράζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης επισημαίνοντας ότι, «η κοινή προσπάθεια απέφερε καρπούς και ουσιαστικό αποτέλεσμα».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook