Πώς συνδέεται το NBA με την ακόρεστη όρεξη των Καναδών για πατάτες τηγανητές;

Και τι σχέση έχει το ιστορικό σερί νικών της ομάδας των Τορόντο Ράπτορς που διεκδικεί για πρώτη φορά τον τίτλο, με μια χασούρα 4,3 εκατ. δολαρίων σε… πατάτες για τα McDonald’s;

Την απάντηση, σύμφωνα με την Financial Post θα πρέπει να την αναζητήσει κανείς στην χορηγία που υπέγραψαν οι δυο πλευρές πριν από έναν χρόνο. Σε αυτή, τα ΜcDonald’s συμφωνούσαν να προσφέρουν δωρεάν πατάτες τηγανητές σε κάθε πελάτη καταστήματος στο Οντάριο, έπειτα από αγώνα μπάσκετ στον οποίο οι Ράπτορς θα σημείωναν 12 τρίποντα.

Αρχικά, όπως σημειώνει το δημοσίευμα η ομάδα έχασε τον μεγάλο της σουτέρ, τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, κάτι που μείωνε τις πιθανότητες να… γεμίσουν πελάτες που ζητούν δωρεάν πατάτες τα καταστήματα του Οντάριο. Οι μετέπειτα μεταγραφές όμως, χάρισαν στην ομάδα τους Λέοναρντ, Γκριν και Γκασόλ που άλλαξαν τους συσχετισμούς.

Οι Ράπτορς μοίρασαν 2 εκατ. δωρεάν πατάτες

Λίγο πριν τον έκτο τελικό, οι Ράπτορς έχουν φτάσει τους 44 αγώνες στη διάρκεια των οποίων, η ομάδα σημείωσε 12 τρίποντα. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν και 10 ματς στα playoff όπου συνέβη το ίδιο. Η λυπητερή για τα McDonalds;

Περισσότερες από 2 εκατομμύρια μεσαίες μερίδες πατάτες δόθηκαν δωρεάν τον τελευταίο χρόνο. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ανταπόκρισης των Καναδών, μόνο στον πρώτο αγώνα των τελικών, όπου οι Raptors σημείωσαν 13 τρίποντα, τα καταστήματα έδωσαν δωρεάν 80.000 μερίδες πατάτες.

Με μέσο όρο 11,8 τρίποντα ανά αγώνα την περασμένη σεζόν, η εταιρία δεν περίμενε αυτό το ιστορικό σερί σε νίκες και σε τρίποντα. Σήμερα, υπολογίζεται πως οι δωρεάν πατάτες στοιχίζουν 4,3 εκατ. δολάρια στα καταστήματα της McDonald στο Οντάριο.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι τόσο το κόστος της πατάτας, αλλά η…υπερωρία των εργαζομένων. Οι υπεύθυνοι στα καταστήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το κύμα πελατών, μετά από κάποιον αγώνα μπάσκετ, που εισβάλλει μαζικά στα εστιατόρια και ζητά τις δωρεάν πατάτες του. Κάποιοι έχουν βάλει σε λειτουργία έξτρα φριτέζες, με τις οποίες καλύπτουν μόνο τα δωρεάν γεύματα.

Οι υπεύθυνοι των McDonald υποστηρίζουν άλλωστε πως όλη αυτή η υπόθεση μόνο καλό μπορεί να τους κάνει. Οπως εξηγούν, προκειμένου να διεκδικήσει κανείς τις δωρεάν πατάτες του θα πρέπει να έχει κατεβάσει την ειδική εφαρμογή της εταιρίας, όπου θα αποζημιώνεται για τις δωρεάν πατάτες την επομένη κάθε αγώνα των Ράπτορς.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook