Συνάντηση είχε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα

Τα επόμενα χρόνια η αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες προκλήσεις και για τον λόγο αυτό πρέπει να τις αντιμετωπίσουν όλοι οι δήμαρχοι μαζί, είπε ο Κώστα Μπακογιάννης από τα Χανιά, δίνοντας ως ενδεικτικά παραδείγματα των προκλήσεων αυτών, την απλή αναλογική, τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της αυτοδιοίκησης τα οποία χρειάζονται συλλογική προσπάθεια και κοινό μέτωπο από τους δημάρχους.

Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε σημαντική τη δουλειά που έγινε στον δήμο τα τελευταία χρόνια, δήλωσε αισιόδοξος βλέποντας τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ σχολιάζοντας τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική που οδήγησε σε δημοτικές αρχές χωρίς πλειοψηφίες είπε:

“Οι δήμοι δεν είναι κλαμπ ιδεών και λέσχες συζήτησης, δεν μαζευόμαστε για να συζητήσουμε τι γίνεται με την παγκοσμιοποίηση και τη Νότιο Κορέα. Στα δημοτικά συμβούλια καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις και να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το εκλογικό σύστημα και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook