Με την παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Γρηγόριου Τασούλα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων σε 167 νέους Αστυφύλακες.

Μετά το τέλος της τελετής, ο Μ.Όθωνας ανακοίνωσε πως η Τροχαία ΒΟΑΚ που θα στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο της Επισκοπής, θα εγκαινιαστεί σε ένα μήνα ενώ ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως η διαδικασία επιλογής προσωπικού βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης.

Όπως προβλέπεται 56 επίλεκτοι αστυνομικοί άπο διάφορες υπηρεσίεs τηs χώραs θα στελεχώσουν την αστυνομία του ΒΟΑΚ της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, ενώ όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου ο ΒΟΑΚ αποτελεί σημαντική παράμετρο για την τουριστική ανάπτυξη και η ασφάλεια του οδικού δικτύου αποτελεί βασικό μέλημα

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην ΕΚΑΜ Κρήτης λέγοντας πως ο σχεδιασμός για την ίδρυση της βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο ο αρχηγός τη ΕΛΑΣ δεν αποκάλυψε την έδρα της νέας υπηρεσίας.

Χαιρετισμός του Υφυπυργού στην τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Υφυπουργός στους νέους Αστυφύλακες τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«…Νέοι και Νέες Αστυφύλακες, μαζί με τις ευχές μας, σας ζητούμε να εκτελείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του υπηρεσιακού σας βίου τα καθήκοντά σας, πάντα με σεβασμό, πρώτα απ’ όλα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Μπορείτε και πρέπει να συμβάλετε, στο θετικό πρότυπο που έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Αστυνομία. Εσείς, ο καθένας προσωπικά μαζί με τους άλλους συναδέλφους σας, οφείλετε με τη στάση σας, με τον καθημερινό σας αγώνα, να κερδίσετε το σεβασμό και την εκτίμηση του πολίτη. Είστε οι νέοι κοινωνοί και από αύριο οι συνδημιουργοί του ρόλου και της εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας στη συνείδηση των πολιτών…».

Να σημειωθεί ότι στην τελετή χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος κ.κ. Νικόλαος Νικηφόρος.

Παραβρέθηκαν ακόμα, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών Αρχών και Φορέων, γονείς και συγγενείς των νέων Αστυφυλάκων, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook