Η Σάρα Νετανιάχου δήλωσε ένοχη στην κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων πόρων, έπειτα από διαπραγμάτευση με τις εισαγγελικές αρχές του Ισραήλ, προκειμένου να της επιβληθεί πρόστιμο, αλλά όχι ποινή φυλάκισης.

Η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού θα κληθεί, με βάση της συμφωνία, να πληρώσει πρόστιμο περίπου 2.500 ευρώ αλλά και αποζημίωση 11.000 ευρώ στο κράτος. Η Νετανιάχου είχε κατηγορηθεί αρχικά για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, επειδή δαπάνησε περίπου 85.000 ευρώ σε εταιρείες κέτερινγκ. Ποσό που επιβάρυνε βέβαια τους φορολογούμενους, ενώ εκείνη υποστήριξε ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην πρωθυπουργική κατοικία, κάτι που δεν ισχύει. Η κατηγορία για απάτη κατέπεσε και η Σάρα Νετανιάχου κρίθηκε ένοχη για σκόπιμη εκμετάλλευση της κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος από τρίτο πρόσωπο για δικό της όφελος.

Χαμογελαστή στο δικαστήριο η Νετανιάχου

Παρόλα αυτά, η 60χρονη Σάρα Νετανιάχου χαμογέλασε πλατιά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το δικαστήριο, πριν από την έναρξη της διαδικασίας. «Καταλαβαίνετε τι παραδέχεστε;», την ρώτησε ο δικαστής και εκείνη απάντησε λακωνικά «Μάλιστα». Οι εισαγγελείς, για να εξηγήσουν την απόφασή τους να κάνουν συμφωνία μαζί της, επικαλέστηκαν το καθαρό ποινικό μητρώο της Νετανιάχου, τη δημόσια ταπείνωση που υπέστη εξαιτίας αυτής της υπόθεσης αλλά και το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει περίπου 9 χρόνια από τη διάπραξη του αδικήματος.

Το σημείωμα του Νετανιάχου στη σύζυγό του

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δεν βρέθηκε στο πλευρό της συζύγου του, στο δικαστήριο. Πάντως, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, της έστειλε ένα σημείωμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Να είσαι δυνατή», έγραφε αυτό το σημείωμα προς τη Σάρα Νετανιάχου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook