Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 από τις 9.30 - 19.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά

Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών και Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων «γαία» και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων  ΜΑIΧ διοργανώνουν ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παγιαυλά.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 από τις 9.30 - 19.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.

Θέμα της ημερίδας ειναι: "Οικολογία, Αειφορία, Βιολογική Γεωργία, Ο άνθρωπος και το περιβάλλον, προκλήσεις – προβληματισμοί – προοπτικές"

Στόχος της Ημερίδας είναι να ενημερώσει και να προκαλέσει έναν διαθεματικό διάλογο πάνω στα σημαντικά αυτά θέματα καθώς και να προσελκύσει νέους καλλιεργητές, παραγωγούς και καταναλωτές να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης και πρακτικής.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

Α: Η σημασία της βιολογικής  γεωργίας ως αειφόρος απάντηση στην υπερεκμετάλευση των φυσικών πόρων.

Εθνικές και διεθνείς πρακτικές.
Η βιολογική καλλιέργεια στην Κρήτη, παρόν και μέλλον.
Βιολογικά προϊόντα: μύθοι και αλήθειες. Η σημασία της πιστοποίησης.

Β: Συνεταιρισμοί, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Παραγωγή χωρίς μεσάζοντες, έντιμο εμπόριο (fair trade) απέναντι στις υπεραγορές και το μαζικό εμπόριο.

Το πρωτοπόρο εγχείρημα του Συνεταιρισμού «γαία».
Αυτοδιαχειριζόμενα καταστήματα.
Αυτόνομοι μικροί παραγωγοί.

Γ: Ευαισθητοποίηση, Εκπαίδευση

Εκπαιδεύοντας νέους πολίτες με οικολογική γνώση και συνείδηση. Περιβαλλοντικά προγράμματα/προγράμματα ευαισθητοποίησης στην εκπαίδευση.
Παρουσίαση σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Δ: Τουρισμός και οικολογία

Η επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης στον τουρισμό

Ε: Διατροφή, Υγεία και Βιολογικά προϊόντα

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Παυλίνα Παραδομενάκη (email: [email protected], τηλ. επικοινωνίας: 6947085716) και την κα. Θωμαή Νικολή  (email: [email protected],  τηλ. επικοινωνίας: 28210 35000 εσωτ. 532).