Πέντε μετάλλια ήταν ο απολογισμός για την Ελλάδα, την Κυριακή (23/06), στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που φιλοξενούνται μέχρι τις 31 του μήνα στο Μινσκ της Λευκορωσίας. 

Τον “χορό” των μεταλλίων άνοιξε η Αννα Κορακάκη, που για μία ακόμη φορά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων.

Το βίντεο με τις δηλώσεις της:

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο σάμπο ο Σάββας Καρακιζίδης, που ηττήθηκε στον τελικό με 2-0 στα σημεία από τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν. Νωρίτερα είχε κερδίσει τον Αζέρο Γκαράγεφ και τον Λευκορώσο Ανίσκεβιτς. Μετά τον αγώνα του δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τα εξής: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο Ρώσος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και νιώθω λίγο απογοητευμένος επειδή πιστεύω ότι μπορούσα να κερδίσω. Έτσι μου φάνηκε μέσα στον αγώνα. Από εδώ και πέρα θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για την πατρίδα σε κάθε διοργάνωση και πιστεύω ότι στο μέλλον θα κερδίσω πολλά χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα».

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 73κ. του τζούντο κατέκτησε ο Γιώργος Αζωίδης, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Η συγκομιδή του ήταν πέντε νίκες και μία ήττα, όλες με πτώσεις. Νίκησε κατά σειρά τους Χόιακ (Σλοβενία), Γκιακόβα (Κόσσοβο), Χαϊντάροφ (Αζερμπαϊτζάν) και μετά την ήττα του από τον Αζέρο Ορούγιοφ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο νικώντας τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ.
Το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Από τον στίβο ήρθαν τα επόμενα μετάλλια, με τον Κώστα Δουβαλίδη να κατακτά το χάλκινο στα 110μ. εμπόδια με επίδοση 13.72. Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Δεν ήταν μία καλή κούρσα για μένα. Είχα αρκετά τεχνικά προβλήματα και έκανα ορισμένα λάθη. Είμαι ικανοποιημένος βέβαια από το μετάλλιό μου, όχι όμως και από την επίδοση».

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 100μ. ανέβηκε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, με επίδοση 11.61.  «Ο καιρός δε βοήθησε καμία από τις αθλήτριες, γι’ αυτό οι επιδόσεις δεν ήταν γρήγορες. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένη από το μετάλλιο και ορισμένες φορές δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ο συνδυασμός μεταλλίου και επίδοσης ώστε να νιώθεις ευτυχισμένος». δήλωσε στη σελίδα της ΕΟΕ μετά το τέλος της κούρσας. 

Κοντά σε ένα μετάλλιο βρέθηκε στα 74κ. του σάμπο ο Γιώργος Μαρκαριάν (5ος), ενώ θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησε στη ρυθμική γυμναστική η Ελένη Κελαϊδίτη (4η στο στεφάνι – 5η στην μπάλα). 

Το νικηφόρο σερί του (3η νίκη) συνεχίζει στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Παναγιώτης Γκιώνης, νικώντας τον Βρετανό Πίτσφορντ.

Στην ποδηλασία δρόμου, όπου ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Χανιώτης Μιχάλης Φαραντάκης, ο Χανιώτης πρωταθλητής του Τάλω ΑΝΕΚ Lines τερμάτισε 33ος στα 180 χιλιόμετρα επί δημοσίας οδού. Στην 26η θέση ήταν ο Μπούγλας και στην 29η ο Καστραντάς του ΠΟΗ Κάστρο. 

Στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων η Παπακανέλλου ήταν 33η και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Κορακάκης 31ος.

Στα 70κ. γυναικών στο τζούντο η Τελτσίδου νίκησε τις Μπουτ και Ράιτ (Γερμανία), αλλά αποκλείστηκε από την Μάτιτς (Κροατία). Στα 81κ. ανδρών ο Ντανατσίδης νίκησε τον Τόνιτσε (Εσθονία), αλλά ηττήθηκε από τον Εσπόζιτο (Ιταλία), μένοντας εκτός συνέχειας.

Στον στίβο ο αθλητής του Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” Γιάννης Νυφαντόπουλος με 10.54 ήταν 3ος στο 1ο γκρουπ των 100μ., χαρίζοντας 8 βαθμούς στην ελληνική ομάδα. Στο ύψος ο Μέρλος είχε επίδοση 2.09, ενώ όσον αφορά τις γυναικείες παρουσίες στο μήκος η Κολοκυθά έκανε καλύτερο άλμα στα 6.14μ., στον ακοντισμό η Υφαντίδου είχε καλύτερη επίδοση 52.12 και στα 100μ. εμπόδια η Σαμάνη τερμάτισε με 14.04.

Στην πυγμαχία, στην κατηγορία 64κ., ο Τσανικίδης σημείωσε νίκη επί του Βούλγαρου αθλητή Κιρκόροφ. 
Τέλος, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ο Σγουρόπουλος ηττήθηκε με 4-0 σετ από τον Γερμανό Οβτσάροφ, μένοντας εκτός συνέχειας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook