Στα πλαίσια των ενημερωτικών του επαφών με θεσμικούς φορείς, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής νομού Λασιθίου Μανόλης Κλώντζας, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλη Πεπόνη, τη Γραμματέα κ. Μ. Μαρκάκη-Φαζού, τα μέλη του ΔΣ Γ. Κρεμμύδα, Μιχ. Μπουτσάκη και Ελ. Ματθαιάκη. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κ. Μαρία Κωστάκη Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου. Στην ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα συζήτηση και απόψεις που αναπτύχθηκαν, οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κλώντζα για τα προβλήματα και τη δραστηριότητα τους. Κυρίως συζητήθηκαν θέματα συλλογικών συμβάσεων, η ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας με προσωπικό, η ίδρυση τμήματος υγιεινής και ασφαλείας  στο νομό και άλλα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στο νομό. 

Ο κ. Κλώντζας ενημέρωσε με τη σειρά του τις θέσεις και τις προτάσεις που έχει το Κίνημα Αλλαγής για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος. Αυτό εντοπίζεται στην κατοχύρωση ενός εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος που εξασφαλίζει επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους Έλληνες που βιώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, στην αύξηση του Κατώτερου Μισθού, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων, στις ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με ενίσχυση και υποχρεωτική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, στην κατώτερη εγγυημένη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ, στην επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό Τομέα, στη στροφή των Προγραμμάτων που επιδοτεί το ΕΣΠΑ, από τα stage στο Δημόσιο, σε Προγράμματα Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού Τομέα ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές γνώσεις και δεξιότητες και να βρίσκουν οι άνεργοι δουλειά.

Επίσης ο κ. Κλώντζας ανέπτυξε και άλλες προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για την οικοδόμηση ενός πραγματικά κοινωνικού κράτους που θα θωρακίζει όλους τους εργαζόμενους πολίτες. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αταλάντευτος αρωγός και συμπαραστάτης για τη στήριξη κάθε μέτρου που θα αποσκοπεί στη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των εργαζόμενων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook