Το Chania Rock Festival ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό στις 4, 5 και 6 Ιουλίου στον Προμαχώνα San Salvatore, με ονόματα που κάνουν παγκόσμια αίσθηση και μετατρέπουν την Κρήτη και τα Χανιά σε έναν κέντρο διεθνούς μουσικής “συνάντησης”, έναν τόπο μουσικού τουρισμού!

H Tarja Turunen (ex-Nightwish), o Uli Jon Roth (Ex-Scorpions), οι Demons and Wizards (Iced Earth/Blind Guardian) και τα συνολικά 20 συγκροτήματα και οι 100 μουσικοί από 7 χώρες που θα ανέβουν φέτος στην σκηνή του Chania Rock Festival, υπόσχονται ένα αξέχαστο τριήμερο για μικρούς και μεγάλους!

Η TARJA TURUNEN, η νούμερο ένα τραγουδίστρια  στο είδος της, θα κάνει μια αποκλειστική εμφάνιση για την Ελλάδα κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το χανιώτικο μουσικό φεστιβάλ που αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς.

Η Tarja είναι μία καλλιτέχνιδα – έμβλημα για την Φινλανδία, αλλά και τη Σκανδιναβία γενικότερα, μία γνήσια ντίβα της rock μουσικής, με λαμπρή καριέρα και μοναδικές φωνητικές ικανότητες. Είναι σίγουρα η πιο επιδραστική και πιο αναγνωρίσιμη τραγουδίστρια για ολόκληρο το ιδίωμα του συμφωνικού rock με γυναικεία φωνητικά και απολαμβάνει status σούπερ σταρ σε όλον τον κόσμο.

Αρχικά έγινε γνωστή μέσα από το κορυφαίο συμφωνικό μέταλ συγκρότημα όλων των εποχών, τους NIGHTWISH, όπου ήταν ιδρυτικό μέλος. Συνεχίζει με την σόλο καριέρα της, στο γκρουπ που φέρει το όνομά της, TARJA, και συνδέοντας χωρίς στεγανά τα rock στοιχεία με την opera!

Αν μπορούμε να ρισκάρουμε μία πρόβλεψη, η εμφάνισή της, θα είναι από τις πιο σημαδιακές που έχουν περάσει ποτέ από το Chania Rock Festival από το 2002 που ξεκίνησε ο θεσμός.

Την ίδια ημέρα, ο ULI JON ROTH, ο κιθαρίστας-θρύλος των μοναδικών SCORPIONS, θα ταρακουνήσει την Κρήτη με τα αξέχαστα τραγούδια 4 δεκαετιών και την κιθαριστική δεξιοτεχνία του! 

In Trance, Pictured Life, Polar Nights, The sails of Charon, We’ll burn the sky … ένα καταπληκτικό ταξίδι στον χρόνο με μελωδίες των Scorpions αλλά και από προσωπικά του albums, που όλοι κάποτε σιγοτραγουδήσαμε και τραγουδάμε ακόμα!

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 6 Ιουλίου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην 20ετή καριέρα τους οι DEMONS AND WIZARDS, το πάντρεμα 2 θρυλικών συγκροτημάτων του σκληρού ήχου, των ICED EARTH και των BLIND GUARDIAN!

Οι Demons and Wizards αποτελούν  μουσικό απωθημένο 2 ολόκληρων γενεών οπαδών της metal σκηνής στην χώρα μας και θα παρουσιάσουν τραγούδια και από τα 3 συγκροτήματα που προαναφέρθηκαν. Θα κάνουν μόνο 15 εμφανίσεις στην Ευρώπη, κυρίως σε μεγάλα festival, και μία από τις λιγοστές στάσεις τους θα είναι η Κρήτη και το Chania Rock Festival! Μία “συλλεκτική” βραδιά, από τις πολλές που έχουμε δει σην Κρήτη και τα Χανιά τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει και μία δωρεάν ημέρα για όλους όσους θα ήθελαν να δουν από κοντά αυτό το μουσικό γεγονός της Κρήτης, χωρίς να είναι λάτρεις της ροκ μουσικής. Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το Chania Rock Festival ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, με 10 τοπικα συγκροτήματα, σε μία ολοήμερη πανδαισία διαφορετικών ήχων, και μία ένωσηδιαφορετικών ηλικιών και μουσικών γούστων. Άλλωστε η μουσική είναι ένας από τους ωραιότερους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης!

Chania Rock Festival
4-5-6 Ιουλίου 2019
San Salvatore, Παλιό λιμάνι Χανίων

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook