Ως το κορυφαίο γεγονός του φετινού καλοκαιριού για τα Χανιά χαρακτηρίζεται η φιλοξενία για τέσσερεις ημέρες 500 αθλητών και των προπονητών-συνοδών τους από οκτώ χώρες.

Πρόκειται για αθλητικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics οι οποίοι θα γίνουν στην Αθήνα, ενώ τα Χανιά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα \”Πόλις Αμφιτρύων \”προκειμένου να φιλοξενήσουν από 20 έως 24 Ιουνίου τους αθλητές και τους συνοδούς τους.

Η τοπική οργανωτική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης , της ΤΕΔΚ Χανίων, των δήμων Χανίων, Αποκορώνου, Πλατανιά, του συλλόγου ξενοδόχων, του σωματείου ΑΜΕΑ και υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Tα μέλη της επιτροπής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι, αναφέρθηκαν στην πορεία των προετοιμασιών και κάλεσαν τους πολίτες να δεχτούν τις ξένες αποστολές, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης.

\”Το 2011 στην Ελλάδα θα χτυπούν οι καρδιές όλων των ευαίσθητων ανθρώπων του κόσμου. Είναι το μοναδικό παγκόσμιο γεγονός και ως εκ τούτου η ευθύνη μας ως χώρα αλλά και ως \”Πόλις Αμφυτρύων\” που είμαστε τα Χανιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Ειδικά τα Χανιά που είναι μια ευαίσθητη κοινωνία και πρέπει να αποδείξουμε του λόγου το αληθές\” είπε η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων κ.Αμαλία Μπασιά.

«Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση που αναδεικνύει το κοινωνικό μας πρόσωπο», δήλωσε  ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

\”Να στείλουμε και εμείς απο εδώ ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων\” τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

«Είναι πολύ σημαντικό να ανταποκριθούμε και στη φιλοξενία και στην πρωτοβουλία», επεσήμανε ο δήμαρχος Πλατανιάς Γιάννης Μαλανδράκης, ενώ και ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου Μανώλης Νικολούδης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Για την φιλοξενία των αθλητών των Special Olympics στα Χανιά είναι απολύτως αναγκαία η συμμετοχή εθελοντών και όπως τονίστηκε από την οργανωτική επιτροπή τα ονόματα των αθλητών ατομικά και όχι ως σύλλογοι θα πρέπει να σταλούν στην κεντρική οργανωτική επιτροπή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Οι 500 αθλητές των Special Olympics και οι συνοδοί τους από τις χώρες Ισπανία, Σλοβενία, Λουξεμβούργο, Σαν Μαρίνο, Παραγουάη, Μονακό, Γιβραλτάρ και Μπουρκίνα Φάσο θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία – χορηγούς του προγράμματος και  συγκεκριμένα στα : Ακάλι, Ανδρ. Γερανιώτης ΑΕ, Caldera Beach, Chrispy World, Minoa Palace Resort, Pilot Beach Resort, Sirios Village.

Επίσης θα έχουν την ευκαιρία ,εκτός της προπόνησης σε αθλητικούς χώρους, να δούν τις ομορφιές των Χανίων και να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook