Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο καθώς και την Δ.Ο.Υ.  Χανίων

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη και η υποψήφια Βουλευτής Κατερίνα Μανιμανάκη, επισκέφτηκαν την Τρίτη 2/7 τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης και συζήτησαν με τον Πρόεδρό του Δρ. Πέτρο Λυμπεράκη κι εργαζόμενους.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Φορέα, ώστε να διαχειρίζεται πια το σύνολο των 23 Προστατευόμενων Περιοχών του Νομού Χανιών (συμπεριλαμβανομένων του Ελαφονησιού, του Μπάλου, της Γραμβούσας, του Κουρνά και της Γαύδου), καθώς και για τη σύσταση οργανικών θέσεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

 Επίσης, συζητήθηκαν οι σημαντικές προοπτικές που δίνουν οι τομές στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Κτηματολόγιο, την ανάρτηση δασικών χαρτών, τη νομοθεσία για τους αιγιαλούς και τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταθάκης επισκέφτηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και συναντήθηκε με τα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος. 

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών κ. Κωνσταντάρας και ο πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του πρώην ΤΕΙ κ. Βαρδιάμπασης, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης που παρέχει η ανωτατοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης με την Ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου. 

Παρά τον υδροκεφαλισμό του και τις ανησυχίες που αυτός δημιουργεί, τα δυο Τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών προβλέπεται να αποτελέσουν σημαντικούς ερευνητικούς κι εκπαιδευτικούς φορείς σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, διατηρώντας τα Χανιά στο προσκήνιο.

Τέλος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Σταθάκης επισκέφτηκε τη ΔΟΥ Χανίων και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια κ. Μπαχουντάκη και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων. Συζητήθηκαν το πρόβλημα της στέγασης και της ανάγκης βελτίωσης της φορολογικής νομοθεσίας προς όφελος των πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook