Φίνο, δροσιστικό γλύκισμα, για το τελείωμα ενός ανάλαφρου γεύματος.

 

Υλικά
300ml κρασί κόκκινο
200ml χυμό πορτοκάλι
70γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3 καρφάκια γαρίφαλο
2 σπόρους κάρδαμο

Διαδικασία
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.

Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook